×

Bottas visszaszólt: Nem érdekel, mit gondolsz, pajtás!

Megvádolták Valtteri Bottast, hogy meg sem próbálja útját állni Lewis Hamiltonnak – a finn nem hagyta szó nélkül.

Bottas11
Sorozatban ötödször szenvedett vereséget időmérő edzésen Valtteri Bottas Lewis Hamiltontól. Az előző négy alkalomhoz képest most ráadásul még az első sorról is lecsúszott, Max Verstappen az ő szélárnyékát kihasználva futott jobb időt nála a kvalifikáción.

Bottas az időmérő ennek ellenére már rutinból fordult a 2-es számú tábla mögé a parc fermében. Aztán táblacsere következett…

Bottas már megszokta, hogy hol a helye – mondhatnák a cinikusok. És tulajdonképpen mondták is. A finn azonban ezúttal ezt nem hagyta szó nélkül!

Egy szurkoló az Instagramon közölt posztjánál üzent a Mercedes versenyzőjének, nem éppen udvarias stílusban szemére vetve, hogy még csak meg sem próbál ellenállást tanúsítani Hamiltonnal szemben. „Ugyan már! Azt gondolod, ezek után még bárki elhiszi neked, hogy nyerni vagy itt? Jó fiú leszel, elvégzed, amit mondanak neked, és hagyod, hogy Lulu nyerjen, ahogy mindig” – szólt a kritika, mely „Luluként” természetesen Lewis Hamiltonra utalt.

A nem éppen a verbális hadakozásairól ismert Bottasnál az üzenet túlment egy határon: kiprovokálta a veszekedni nem szerető finn válaszát. „Nem érdekel, mit gondolsz, pajtás. Én hiszek. És ha a te felfogásod jellemezne, sosem kaptam volna esélyt a pályafutásom során. Soha. Nem fogom föladni” – tette egyértelművé.

Kezdetnek nem rossz ez a harciasság. A jó verseny érdekében bízzunk benne, hogy a pályán is tud ugyanilyen határozott válaszokat adni.