×

Áthallatszott a szomszédból – Pérez így értesült a kirúgásáról

Sergio Pérez már nem titkolózik tovább, megerősítette a kirúgásának körülményeiről felröppent pletykát.

Motor Racing - Formula One World Championship - Russian Grand Prix - Qualifying Day - Sochi, Russia Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Mugello előtt telefonon közölte a Racing Point tulajdonosa, Lawrence Stroll Sergio Pérezzel, hogy érvényes szerződése ellenére nem fogják megtartani 2021-re. Az év végével Sebastian Vettel érkezése miatt menesztett mexikói két hete még arról beszélt a sajtónak, hogy derült égből villámcsapásként érte a kanadai üzletember híre, mivel csapata addig végig azt mondta neki, hogy együtt akarják folytatni.

Később viszont híre ment, Pérez valójában már napokkal korábban, a monzai verseny napján értesült az elbocsátásáról, igaz, nem hivatalosan. A Racefans számolt be arról, hogy a versenyző többedmagával a fültanúja volt annak, hogy idősebb Stroll a szomszéd szobában éppen arról egyeztet telefonon, hogy elő kell készíteni Vettel szerződését.

Pérez Szocsiban nehezményezte, hogy a Racing Pointon belül valaki kiszivárogtatott efféle bizalmas információkat a sajtónak, ám a brit Sky Sportsnak adott interjújában egyúttal megerősítette, igaz a hír, valóban a fent leírt módon értesült először a menesztéséről.

„Meglep, milyen könnyedén jutnak el a dolgok a médiához. Szerződésről, záradékokról. Bizonyos fokig csalódott vagyok, mivel úgy vélem, ezeknek a dolgoknak köztünk kéne maradniuk. Tudjuk, hogy mi történt, hogy mit csináltunk” – nyilatkozta, majd nem kerülgette a forró kását. „Igen, igaz. Vasárnap tudtam meg, hogy nem maradhatok. Ennek kapcsán más dolgokat is csináltak, szóval már előre tudtam.”

Sergio Pérez (Fotó: XPB)A versenyző nem titkolja csalódottságát. Különösen azt bánja, hogy éppen akkor kell távoznia a hét évig szolgált alakulattól, amikor az fölemelkedik. Viszont nemcsak ez hagy keserű szájízt, hanem az is, hogy 2018-ban a Force India ellen indított csődeljárás, és ennélfogva a tulajdonosváltás, a csapat megmenekülése is neki volt köszönhető, és ezt az új vezetők nem hangoztatják most.

„Csalódott voltam azért is, hogy erről lényegében senki sem tett említést. Hallom, hogy a kiadott közleményben sem esett szó róla, pedig tervezték. Otmar (Szafnauer csapatfőnök) is említeni akarta az interjúkban, és hasonlók. De nem láttam semmit erről. De rendben van. Sosem az volt vele a célom, hogy az emberek bármit is adjanak érte cserébe. A Forma–1 már csak ilyen. Mindenesetre nagyobb nyíltságot vártam volna annyi közös év után.”

A hírek szerint a csapaton belül többen marasztalták volna Pérezt, Vettel szerződtetése elsősorban Stroll döntése volt. „Otmar nincs könnyű helyzetben, Lawrence nézőpontját pedig megértem. Nem neheztelek rá. És a csapat is olyan jelentős részét teszi ki az életemnek, hogy szeretném, ha a jövőben jól menne nekik. Számomra ez a legfontosabb” – jelentette ki Pérez.