Musorujsag
Élő Eredmények

Ezt üzente a rekordját beállító Räikkönennek Barrichello

Ezt üzente a rekordját beállító Räikkönennek Barrichello

Instagram
Remélte, hogy nem jön el ez a nap, de ha már így alakult, Rubens Barrichello köszöntötte a rekordját beállító Kimi Räikkönent a távolból.

A 322. F1-es rajtja előtt Kimi Räikkönent egy régi ismerős köszöntötte. Az ezt a számot a pályafutása utolsó nagydíján elérő, és ezzel eddig minden idők legtöbb F1-es versenyét teljesítő Rubens Barrichello köszönt be videoüzenetben az Instagramon.

A csúcsára mindig is büszke volt a brazil, ám elmondása szerint nem irigykedik volt ellenfelére. „Kedves Kimi! Üdvözöllek a háromszázhuszonkettőnél! Be kell valljam, azt gondoltam, soha senki nem fog ennek a számnak a közelébe kerülni. De szép munka! Egészen hosszú út volt, és mindketten megérdemeljük.”

„Őszintén szólva úgy tudom, az én számom valójában háromszázhuszonhat” – utalt arra, hogy a statisztikák megkülönböztetik a nagydíjhétvégéken való részvétel és a futamokon való indulás mutatóit. Räikkönennek ilyen szempontból egyébként szintén vannak kieső versenyei: ő valójában 324-nél tart.

„De mindegy, így is meg fogsz előzni, szóval nem sajnálom” – tette hozzá a brazil. „Remélem, hogy jó lesz! És talán egy nap összejöhetnénk egy pohár bor fölött, hogy megemlékezzünk azokról az időkről, amikor még együtt álltunk a dobogón, valamint ezekről a számokról.”

Barrichello végül figyelmeztette 2007 bajnokát, a jövőre visszatérő Fernando Alonso is lőtávolon belül van. „Alonso is közelít, szóval folytasd tovább, rendben?”

Räikkönen egyelőre nem reagált az üzenetre. Azt viszont már korábban leszögezte, hogy jelenleg a legkevésbé sem érdekli, hány versenyen állt rajthoz, a rekord Alonsótól való megvédése pedig nem lehet oka annak, hogy folytassa. „Talán egy nap majd másképp gondolok rá, de most ez is csak egy ugyanolyan verseny” – mondta a „Jégember”.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

322 corridas…. parabens @kimimatiasraikkonen … confesso q achei q nunca chegariam a este numero. Um dia noix toma uma juntos pra comemorar esta longa e bela jornada @f1

Rubens Barrichello 1️⃣1️⃣1️⃣ (@rubarrichello) által megosztott bejegyzés,

Borítókép: Rubens Barrichello és Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak