Musorujsag
Élő Eredmények

Hamiltont megbüntették, Bottas kihasználta a lehetőséget az Orosz Nagydíjon!

Hamiltont megbüntették, Bottas kihasználta a lehetőséget az Orosz Nagydíjon!

Boxutca
Lewis Hamilton 2x5 másodperces büntetést kapott, miután többször is tiltott helyen rajtgyakorlatozott. Valtteri Bottas viszont kapott az adandó alkalmon és folytatta a Mercedes veretlenségi sorozatát...

Valószínűleg akaratán kívül, de sikerült egy kis izgalmat csempésznie Lewis Hamiltonnak az Orosz Nagydíj futamába azzal, hogy úton-útfélen rajtgyakorlatozott és ezért kapott 2×5 másodperces büntetést. Sokan úgy vélik, hogy a Mercedes sztárja mindent megúszhat büntetés nélkül, de a „mindent is”-t, már ő (avagy a mérnöke) sem!

„Ez nevetséges” – mondta azok után, hogy „leülte” a rá kiróttat a bokszban és az élről (merthogy onnan rajtolt és ott is maradt) kiállva bekerült a középmezőnybe. Aztán, mivel úgy vélte, hogy túl hamar hozták ki a lágy gumiról való váltáshoz, még egy kicsit össze is szólalkozott a mérnökével, hiszen így a fennmaradó időre menedzselni kényszerült a gumiját.

Itt már eldőlni látszott, de Hamilton feje fölött ott lebegett Damoklész kardja.

Valahol itt adhatta fel győzelmi reményeit, és itt dobta ki minden tévétársaság az előre bekészített orosz színezettel készült Michael Schumacher-féle győzelmi rekord beállításáról tanúskodó képernyőképét.

A kérdés inkább az maradt, meddig tud feljönni Hamilton, és ha már eddig folyamatosan Mercedes győzelmet hozott minden egyes Orosz Nagydíj, vajon Valtteri Bottasnak sikerül-e ezt a sort fenntartani. Eleve fekszik ez a pálya a finn versenyzőnek, a Mercedes pedig majdhogynem verhetetlen. Sőt!

Valtteri Bottast itt még elég közelről követte Max Verstappen – Batchelor / XPB Images

Valtteri Bottas a futamon gyakorlatilag megmutatta, hogy senkinek nem is volt semmi esélye ezen a pályán, csakis a Mercedesnek. Úgy játszott az őt „követő” Max Verstappennel, ahogyan akart. Volt egy gyengécske elévágás próbálkozás a Red Bull részéről a kiállásnál, de ez is csak arra volt elég, hogy válaszra kényszerítsék a Mercedest.

Ők pedig csattanóst adtak! Maradtak az élen, lerázták Verstappent és Bottas csont nélkül megnyerte a futamot. A dobogó második foka persze ezzel is maradt Verstappené, a harmadik pedig szép csendben Lewis Hamiltoné lett.

Okozott némi „fennakadást” az FIA által kihelyezett vezeklő-mellékút. (Twitter/F1)

A futam egyébként eléggé érdekesen indult, Bottas már akkor megpróbált az élre törni a harmadik helyről startolva, de kicsit túlcsúszott, így csak Max Verstappent tudta megfogni. De a holland is hibázott az első kanyarban, így viszont Daniel Ricciardo került jó helyzetbe és megfogta egy pár kanyarra a harmadik helyet. Verstappen azonban nem tétlenkedett, hamar visszavette ezt a pozíciót.

Még éppen idejében, miután Carlos Sainz még az elején összetörte az autóját az első kanyarnál kijelölt vezeklési ponton, majd néhány kanyarral később Charles Leclerc pöckölte meg Lance Stroll autóját, ami pedig a falban kötött ki.

Volt egy kis Safety Car periódus, majd elkezdődött Hamilton hegemóniája. Hogy folytatódik-e, az csak két hét múlva derül ki, akkor rendezik ugyanis a következő F1-es futamot az Eifel Nagydíjat a Nürburgringen.

 

 

További tartalmak