×

Orosz Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Lewis Hamilton büntetése után Valtteri Bottas nyerte az Orosz Nagydíjat, aki az élre kerülést követően folyamatosan növelni és tartani tudta előnyét a másodikként célba érkező Max Verstappennel szemben. Hamilton végül harmadikként ért célba – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintést követően!

XPB_1061745_HiRes Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Valtteri Bottas (Mercedes) – 1. hely

Próbáltam felkészülni, hogy a rajt lehet az első lehetőség, de elég nehéz volt az indulás utáni szakasz. Későn fékeztem, és leszorultam a pályáról. De tudtam, hogy hosszú futam lesz, a közepeseken jó helyzetben lehetek, aztán pedig Lewist meg is büntették, ami szintén segített. A tempó remek volt, kontrollálhattam a versenyt. Nem aggódtam Max miatt, mert tudtam, milyen lehetőségeink lehetnek a futamon. A tanulság, hogy sosem lehet feladni. Jól jött ez a győzelem, régóta vártam már rá, és most próbálnom kell megtartani ezt a formát. Több pontot kell szereznem, mint Lewisnak. Nem adom fel. Nyomi fogom! És meglátjuk, ez hová vezet.

Max Verstappen, Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)Max Verstappen (Red Bull) – 2. hely

A rajtnál nagyon alacsony volt a tapadás a belső íven, és emiatt veszítettem, de érdekes volt az első pár kanyar. Az újraindítás után lassúak voltunk a közepeseken, gondok voltak az autó egyensúlyával, de a keményen sokkal versenyképesebbek lettünk. Ennek nagyon örülök, és annak is, hogy ma is sikerült ketté választanunk a Mercedeseket. Nem aggódtam, hogy Lewis megelőzhet, mert a saját futamomra figyeltem. Úgy voltam vele, ha gyorsabb úgyis megelőz. Sikerült jól menedzselni a futamot, amit tudtam, megtettem. Nagyon örülök ennek a második helynek, főleg az előző két nullás verseny után.

Lewis Hamilton (Mercedes) – 3. hely                                         

Először is köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak. Tényleg, köszönettel tartozom nektek. A büntetés? Ez van. Sajnos ez történt. Nem igazán számít ez most, elfogadom azokat a pontokat, amiket szereztünk, és ez már megtörtént. Annyira nem sikerült felzárkózni, nem csináltam túl sok mindent a versenyen. Gratulálok Valtterinek!