Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll: Meglep, hogy Leclerc ezt megúszta büntetés nélkül

Stroll: Meglep, hogy Leclerc ezt megúszta büntetés nélkül

F1, Autosport
Meglepte az első körben kiütött Lance Strollt, hogy a belecsúszó Charles Leclerc büntetés nélkül úszta meg hibáját.

Újabb baleset, újabb kiesés, Lance Stroll mugellói defektje után Szocsiban ráadásul még egy kört sem tudott teljesíteni. A Racing Pointja a nyitókörben a 4-es kanyar közepén fordította az orrát a menetirányból a fal felé. Ütközése futamának azonnali végét jelentette.

A rózsaszín gépét azonban nem önszántából kormányozta a rossz irányba, éppen a ferraris Charles Leclerc-rel csatázott, aki a belső íven haladva nekikoccantotta bal első kerekét az ő jobb hátsójának. Stroll autójának hátulja kitört, és már nem is tudta megfogni.

Az esetet az FIA feljegyezte, ám úgy érezte, nincs szükség alaposabb vizsgálódásra, nem osztottak ki büntetést. Stroll legnagyobb meglepetésére. „Meglökött Leclerc. Eléggé hanyag volt. Hagytam neki elég helyet, a kanyar külső ívén voltam, és ő egyszerűen nekiment a jobb hátsó gumimnak. Eléggé meglep, hogy nem büntették. Elkerülhető lett volna a részéről” – vélekedett még a futam alatt.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

Noha az oroszországi hétvégén Stroll nem tudott lépést tartani Sergio Pérezzel, a mexikói negyedik helyét látva különösen bosszanthatta, hogy esélyt sem kapott a pontszerzésre. „Szerintem jó eredményt érhettünk volna el. A rajtom nagyszerű volt, a megfelelő gumin voltam, szóval igazán kár érte.”

Leclerc eközben a hatodik helyen ért célba, annak a gumitaktikának köszönhetően, amivel a szintén közepesen rajtoló Stroll is próbálkozott volna.

A monacói egyébként szerencsésnek mondhatja magát, hiszen a Racing Pointba hasonlóan csúszott bele, mint Lewis Hamilton az idei Osztrák Nagydíjon Alexander Albonba, amiért a brit időbüntetést kapott. A versenybíróság a mostani esetnél talán figyelembe vette, hogy az első körről volt szó, ami általában enyhítő körülmény egy efféle balesetnél.

Borítókép: Lance Stroll (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak