×

Pérez azonnal elfogadná a Red Bull ajánlatát

Az Aston Martinná alakuló Racing Pointtól távozni kényszerülő Sergio Pérez nincs teljesen megelégedve 2021-es lehetőségeivel. A helyzet rögtön megváltozna, ha a Red Bull is bekerülne a képbe, velük ugyanis gondolkodás nélkül aláírna.

Sergio Pérez (Fotó: Racing Point) Sergio Pérez (Fotó: Racing Point)
Hiába volt hosszabb távú szerződése a csapattal, Péreznek 2020 végén távoznia kell a Racing Pointtól, az arculatváltás előtt álló istálló ugyanis megszerezte Sebastian Vettelt. A rutinos mexikói tehát állás nélkül maradt, F1-es pályafutását viszont folytatni szeretné. Ami a reális lehetőségeket illeti, sajtóhírek szerint az Alfa Romeónál és a Haasnál lehet esélye.

Kérdés, mennyire találja meggyőzőnek ezeket az alakulatot, jelenleg ugyanis mindkettő a mezőny harmadik harmadában tanyázik, miközben a Racing Point fennállása egyik legjobb szezonját futja, az Aston érkezésével pedig a jövő szintén ígéretes számára…

Sergio Pérez (Fotó: XPB)„Olyan projektre van szükségem, ami motivál, és ami meggyőző számomra” – jelentette ki a Marcának nyilatkozva. „Egy olyan projektre, amiért érdemes minden reggel felkelni, érdemes érte beutazni az egész világot, és érdemes érte folyamatosan edzeni. A jelenlegi lehetőségeim viszont nem tűnnek ilyennek” – jegyezte meg némileg keserűen.

Van azonban egy opció, ami fölkeltheti az érdeklődését, és azonnal meggyőzheti őt. Ez pedig a Red Bull! Noha a bikások többször kijelentették, nem terveznek komoly változtatást, sajtóhírek szerint még előfordulhat, hogy a mexikói náluk köt ki.

Persze ez egyelőre nem tűnik túl reálisnak, hiszen ha menesztik is az eddig gyengén teljesítő Alexander Albont, várhatóan házon belülről választanak majd csapattársat Max Verstappennek. De, ha megnyílna az ajtó, Pérez gondolkodás nélkül belépne rajta. „Az ő ajánlatuk meggyőzne, ez nem is kérdés. Az a csapata bajnoki címért küzd majd a következő években” – mondta.

Alexander Albon és Sergio Pérez (Fotó: XPB)