Musorujsag
Élő Eredmények

Brawn: Bottast motiválja a kritika, figyelemre méltóan vágott vissza!

Brawn: Bottast motiválja a kritika, figyelemre méltóan vágott vissza!

F1
A Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn nem győzte dicsérni az Orosz Nagydíjat megnyerő Valtteri Bottast, kiemelve, a finn komoly lelkierőről tett tanúbizonyságot, hiszen nemhogy megroppant a kritikák súlya alatt, hanem győzelemmel vágott vissza az őt bírálóknak.

Bottas a szezon kezdete óta nemcsak a csapattárssal, Lewis Hamiltonnal, hanem kritikusaival is „küzd”, akik szerint nem igyekszik eléggé a brittel vívott küzdelemben. A megjegyzésekkel kapcsolatban többször elmondta, próbálja figyelmen kívül hagyni őket, Szocsiban pedig vissza is szólt egyik kritikusának közösségi oldalán.

Másnap aztán megszerezte a futamgyőzelmet, ezt követően pedig csapatrádióján is „üzent” a bírálóknak. Az F1 sportigazgatója hétvégi összegzésében kiemelten foglalkozott a finn kritikusoknak visszavágásával, ami érzése szerint figyelemreméltó volt.

„Egyértelmű, hogy Valtteri szereti Oroszországot, és az is szereti őt” – kezdte összegzését. „Négy év alatt kétszer első volt, kétszer pedig második. Ez kivételes eredménysor. És nem is hibázott. Érdekes volt figyelni, hogyan alakulnak a taktikát. Lewis potenciálisan veszélyes lehetett volna azzal, hogy a lágyakon indult, míg Valtteri a közepeseken. Kár, hogy nem láttuk, mi sült ki ebből” – tette hozzá.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

Függetlenül attól, hogy Hamilton büntetése miatt Bottas gyorsan nyerő pozícióba került, és nem is kellett megküzdenie a csapatárssal, Brawn szerint győzelme bizonyítja, milyen erős karakter is ő. „A futamon nagyszerűen vezetett, a győzelem pedig sokat elmond róla. Nehéz versenyei voltak ebben a szezonban, szóval most megmutatta, mennyire ellenálló, ez pedig figyelemreméltó. A kritika inkább erősíti, minthogy engedne a nyomásnak. Csöndesen küzd Lewis ellen, aki jelenleg a legjobb mérce.”

Hamiltonnal, a büntetésével és az azt követő megjegyzéseivel kapcsolatban kijelentette, ezek nem fogják visszavetni sem őt, sem a Mercedest, a németországi verseny előtt ugyanis lesz idő arra, hogy kielemezzék a helyzetet és tanuljanak belőle.

„Lewisnak rosszul jött ki a lépés az utóbbi hetekben a büntetésekkel. Én elmennek a sebeimet nyalogatni, és azon gondolkodnék, hogyan tudom ezeket megakadályozni a jövőben. Tudom, hogy a csapat ezt teszi majd. Sokakat ismerek abból az időből, amit ott töltöttem. Elismerik, ha hibáztak. Vannak hibák, és vannak balszerencsés esetek, a lényeg az, hogyan reagálsz ezekre. Könnyű azt hinni, hogy a világ ellened van, de szinte mindig van valami, amit máshogy tehettél volna, mindig van valami, amiből tanulhatsz” – fogalmazott.

Valtteri Bottas és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak