Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton a vádaskodások után: Talán nem mindig reagálok jól

Hamilton a vádaskodások után: Talán nem mindig reagálok jól

Instagram
Lewis Hamilton közösségi oldalán elismerte, talán nem reagált a legmegfelelőbben az FIA-tól Szocsiban kapott büntetésére a vádaskodásaival.

„Meg akarnak állítani” – jelentette ki Lewis Hamilton az Orosz Nagydíj után az FIA-ra célozva. A szabálytalan rajtgyakorlataiért kapott két 5 másodperces időbüntetését, valamint az utólag végül törölt két büntetőpontját is igazságtalannak, nevetségesnek tartotta, és a futamot követő sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy érzése szerint az FIA minden lehetséges módszerrel lassítani próbálja őt és domináló csapatát, a Mercedest.

A brit az utóbbi hetekben már többször is megfogalmazott efféle vádakat (Mugellóban megállapította, az FIA-nak már fontosabb a show, mint a biztonság), ám az oroszországi reakcióját sokan eltúlzottnak és sportszerűtlennek találták.

Dühöngése óta eltelt egy kis idő, Hamilton vélhetően a megosztott véleményekkel is szembesült, és most közösségi oldalán elismerte, néha talán nem a legmegfelelőbb módon reagál helyzetekre. „Talán nem mindig járok el jól, amikor egy csapással szembesülök. Talán nem mindig reagálok úgy, ahogyan szeretnétek, amikor forrnak az indulatok, de végső soron én is csak ember vagyok, aki szenvedélyesen csinálja, amit csinál” – írta.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

„Minden nap tanulok és fejlődök, és le fogom vonni a tanulságaimat, miközben folytatom tovább a harcot. Köszönöm azoknak, akik továbbra is támogatnak, és akik velem együtt harcolnak. Még mindig emelkedünk” – üzente követőinek.

Hamilton a vasárnapi büntetése után csak a 3. helyen ért célba Szocsiban, a futam alakulása alapján reálisan nézve egy második helyet bukott el a 10 másodpercével. A büntetőpontjainak törlésével ugyanakkor nincs közvetlenül az egyfutamos eltiltás kapujában, hiszen továbbra is 8 hibapontja van. Abból kettő a november közepi Török Nagydíj után fog elévülni.

Borítókép: Lewis Hamilton az FIA-t hibáztatta győzelmi esélyeinek elvételéért. (Fotó: Mercedes)

További tartalmak