Musorujsag
Élő Eredmények

Így kötött ki egy Lada hátsó ülésén Räikkönen a bajnoki buli után...

Így kötött ki egy Lada hátsó ülésén Räikkönen a bajnoki buli után...

Ilta Sanomat
Mókás részletet mesélt el a versenyző pályafutását végigkísérő finn újságíró az új könyvében Kimi Räikkönen 2007-es bajnoki ünnepléséről.

Kimi Räikkönen már a 2007-es bajnoki évében sem szórta úgy a mosolyokat, mint manapság Daniel Ricciardó, de amikor az évzáró Brazil Nagydíjon felért végre a sokszor sikertelenül támadott csúcsra, azért még ő sem fogadta közömbösen az eredményt. A bulizni mindig is szerető „Jégember” másnap reggelig ünnepelte a sikerét, ám a bulizás nem éppen olyan csillogó módon zárult, ahogyan azt egy világbajnoktól talán várnánk.

Az F1-es paddockot évtizedek óta járó finn újságíró, Heikki Kulta az új, „Jégember – Kimi útja” című könyvében elmesélte, hogyan is teltek az interlagosi sikert követő mámoros órák. Räikkönenék először a Ferrari által egy Sao Pauló-i éjszakai klubban szervezett rendezvényén vettek részt, majd éjfél után versenymérnökével, Chris Dyerrel egy másik éjszakai klubban folytatták a mulatozást, melyen Kulta is részt vett. Már másnap hajnali 5 óra volt, amikor az a hely is bezárt, így kénytelenek voltak a szállásukra indulni. Taxit akartak fogni, ám a sor hosszú volt, ők pedig a végén álltak.

„Kiminek nem volt elég türelme akkor, ezért fölvetette, hogy vigyünk el egy rozsdás robogót, ami elhagyatottnak tűnt. Én inkább javasoltam, hogy mégis jobb, ha várunk. És igen, jött is egy még szabad autó” – írta Kulta.

Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

Ez az autó történetesen egy régi Lada volt… „Kimi ekkor még találkozott egy korábbi mclarenes szerelőjével, akit Elvisként mutatott be” – utalt vélhetően az „Elvis” becenevű Marc Priestleyre. „Természetesen a barátját is hívta a taxihoz. Szóval mi hárman bepréseltük magunkat a Lada hátsó ülésére. A szerelő ült baloldalt, Kimi középen, én jobbra. A viseltes ülésből kiállt a rugó, áthasította a huzatot, és éppen Kimi hátsójába állt. Ez volt az igazi bajnoki menet a hotelig!” – emlékezett vissza az újságíró.

Kiemelte, az ütött-kopott Ladával való „tiszteletkör” szimbolikusnak is tekinthető, hiszen Räikkönen Finnországban éppen egy Ladával kezdett vezetni, az volt a legelső autója. „A nagy világsztárok általában limuzinnal járnak. Mi a bajnoki cím estéjéről egy keleti autóval mentünk haza Kimivel, mint az a kisfiú, aki odahaza Espoóban elkezdett érdeklődni az autók iránt.”

Borítókép: Kimi Räikkönen (Fotó: XPB)

További tartalmak