Musorujsag
Élő Eredmények

Salo tagadja, hogy ő szivárogtatott belső infókat az FIA-tól

Salo tagadja, hogy ő szivárogtatott belső infókat az FIA-tól

Ilta Sanomat
Tagadja a belső információk kiszivárogtatásának vádját az FIA versenyzőbírója, Mika Salo.

Az Orosz Nagydíj után beszámoltunk arról, hogy a Forma–1-et közvetítő finn televízió egy túl korai híradásával gyanúba keverte a szocsi hétvégén versenyzőbíróként dolgozó Mika Salót. A C More csatorna kommentátora már a rajt és az FIA döntésének hivatalos kihirdetése előtt bemondta, hogy tudomásuk szerint Lewis Hamilton két 5 másodperces időbüntetést kapott a versenyt megelőző szabálytalan rajtgyakorlataiért. Emellett az eltiltását is emlegette, mivel úgy hitte, összesen 4 büntetőpont is járt a szankció mellé.

Mivel amikor éppen nem bíráskodik, Salo ezen csatorna szakértője, fölmerült a gyanú, hogy talán a korábbi versenyző lehetett a kommentátor, Niki Juusela informátora. Ami legalábbis visszás lenne, tekintve, hogy a versenybíróság elvileg nem szivárogtathatna ki információkat a hivatalos közlemények előtt. A találgatásról szintén beszámoló Bild még azt is tudni vélte, hogy Salót a történtek után az FIA már nem tervezi újra meghívni a bírói testületébe.

Juusela az Ilta Sanomatnak nyilatkozva tagadta, hogy Salo az informátora. „Nem Mika az. Mint tudják, köt a forrás kilétének védelme, és talán megértik, hogy nem fogok róla semmit sem mondani” – fogalmazott.

Mika Salo (Fotó: XPB)

Salo ugyancsak tagadott. „Ez az egész marhaság. Fel lehet hívni Nikit, meg lehet kérdezni, de alaptalanok a vádak. Én is hallottam ezt a pletykát, de érdemes ellenőrizni a tényeket. Írni az interneten bármit lehet.”

Salo a Lewis Hamilton ellen hozott ítéletük kapcsán is kapott kritikákat, és voltak, akik – a versenyzőhöz hasonlóan – összeesküvést sejtettek a háttérben. „A büntetésről csak annyit: mindenkinek tartania kell magát a szabályokhoz. Amikor valaki bíróként döntést hoz, mindig elkezdenek csúnya dolgokat mondani róla. Egész évben kapok halálos fenyegetéseket, például 2017-ben amiatt, hogy megfosztottuk Max Verstappent a dobogós helyezésétől az Egyesült Államokban. Ennyire lehet adni az online írásokra” – állapította meg Salo.

Borítókép: Mika Salo (Fotó: XPB)

További tartalmak