Musorujsag
Élő Eredmények

Nem fogja kiszorítani az új bahreini nyomvonal a megszokottat

Nem fogja kiszorítani az új bahreini nyomvonal a megszokottat

Motorsport
A Bahreini Nagydíj szervezői nem hiszik, hogy az év végén debütáló külső nyomvonalon a jövőben rendszeresen tartanak majd F1-es futamokat, az elrendezés ugyanis csak kényszerűségből kapott helyet a menetrendben.

A Red Bull Ring és Silverstone után a bahreini lesz a pálya ország, melyen két F1-es versenyt is rendeznek 2020-ban, itt azonban az első két helyszíntől eltérően nem ugyanazon a nyomvonalon futják majd a két futamot. Az első nekifutásra a már jól ismert pályán csap össze a mezőny, a második alkalommal pedig az úgynevezett külső nyomvonalon.

A rövid és gyors vonalvezetés már most izgalomba hozta a versenyzőket, akik nagyon úgy tűnik, csak idén vezethetnek rajta, a szervezők ugyanis nem számolnak és nem is terveznek azzal, hogy módosított pályájuk bekerül az állandó menetrendbe.

„Az idei egy érdekes év, ezt a döntést pedig a jelenlegi helyzet miatt hoztuk” – jelentette ki Sheikh Salman, utalva arra, hogy az F1-nek alaposan föl kellett forgatnia a versenynaptárat a koronavírus világjárvány miatt. „A külső vonalvezetés nagyon rövid, sokkal rövidebb, mint egy átlagos pálya, és szerintem a szurkolók is szívesebben látnák a technikásabb belső nyomvonalat” – tette hozzá.

Bahrein (Fotó: XPB)

„A helyzet miatt döntöttek úgy, hogy itt is lesz futam, és azért, mert több versenyt szerettek volna tető alá hozni. Ha egy évben egy futamunk van, vagy ha egy pályát kell választanunk, az a szokásos nyomvonalú lesz, amin idén is versenyeznek az első hétvégén” – hangsúlyozta.

Ami a folytatást illeti, a jelenlegi tervek szerint Bahrein 2021-ben a jól megszokott márciusi időpontban rendezheti versenyét, vagyis nem lesz egyszerű dolguk a szervezőknek, hiszen most három futamot kell összehozniuk négy hónap alatt. „Az alapján, amint hallottunk, jövőre visszatérhetünk a megszokott kerékvágásba. Az F1 igyekszik úgy szervezni, ahogyan 2020-ban nem tudott” – jelezte a bahreini szakember.

„Nekünk tehát lesz versenyünk novemberben, decemberben és aztán márciusban is, szóval ennek meglesznek a maga kihívásai, például a marketing terén is. De izgatottan várjuk ezeket a versenyeket. Amikor lehet, rendezünk! Nagy terveink voltak idén márciusra, de még dönthetünk róla, mikor pótoljuk. Vannak meglepetéseink” – magyarázta.

Borítókép: A 2019-es Bahreini Nagydíj rajtja (Fotó: XPB)

További tartalmak