Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso elmondta, miért tartja jobbnak Schumachert Hamiltonnál

Alonso elmondta, miért tartja jobbnak Schumachert Hamiltonnál

Sport Bild
Az egyiknek „csak” nagy bajnoki ellenfele, a másiknak csapattársa is volt – Fernando Alonso összevetette Michael Schumachert és Lewis Hamiltont, és megállapította, előbbi a keményebb dió.

Miután a rekordöntések kapujában áll, Lewis Hamiltont mostanság gyakran hasonlítgatják össze Michael Schumacherrel. Fernando Alonso abban a sajátos helyzetben van, hogy mindkét világbajnokkal volt alkalma kőkemény ütközeteket vívni, így megtapasztalta, melyikük mit tud.

Michael Schumacherrel a 2000-es években vívott nagy csatákat, 2006-ban az utolsó versenyekig kiélezett volt a küzdelmük, mely végül az ő sikerét hozta. A rá következő évben aztán Lewis Hamilton csapattársa lett a McLarennél, és a csatájuk döntetlennel, bajnoki cím nélkül, de sok-sok balhéval ért véget.

A német Sport Bild kérdésére Alonso összevetette a két ellenfelét, és megállapította, számára Schumacher legyőzése a nehezebb feladat. „Nehéz ez. Eltérő korszakokban és autókkal versenyeztek, melyeknek a teljesítménye is különbözött. Michaelre olyan versenyzőként emlékszem, akit nagyon nehéz volt legyőzni, a legnagyobb tehetséggel rendelkezett. Megvolt benne az a bizonyos extra” – fejtegette a kétszeres világbajnok.

Fernando Alonso és Michael Schumacher 2006-ban (Fotó: XPB)

„Lewis nagyon jó, és a generációjának a legjobbja. De a McLarennel nem nyert bajnokságot, amikor Jenson Button csapattársa volt, és a Mercedesnél Nico Rosberg nyert mellette egy bajnoki címet. Ilyesmi Michaellel nem fordult elő. Nálam tehát Michael van elöl” – vezette le, miért a hétszeres bajnokot ítéli a jobbnak.

Alonso 2021-ben újra az F1-es mezőny tagja lesz, és sajátos helyzetben találhatja magát, hiszen van rá esély, hogy Lewis Hamilton mellett újra egy Schumacherrel is megvívjon. A Forma–2-es bajnokságban vezető Mick Schumacher már nagyon dörömböl a királykategória ajtaján, és ha hinni lehet a pletykáknak, nagy a valószínűsége, hogy Antonio Giovinazzit váltja az Alfa Romeónál 2021-ben.

Borítókép: Fernando Alonso, MIchael Schumacher és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak