×

McLaren: A Racing Point gyorsabb nálunk

A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl nem vitatja, a Racing Point a leggyorsabb az üldözőboly csapatai közül, hiába áll tehát a wokingi alakulat a harmadik helyen a bajnokságban, a főnök tudja, nehéz lesz megtartani ezt a pozíciót.

Motor Racing - Formula One World Championship - Austrian Grand Prix - Race Day - Spielberg, Austria Lando Norris és Sergio Pérez csatája (Fotó: XPB)
A McLaren a 2020-as szezon során először az Orosz Nagydíjon maradt pont nélkül, miközben a két fő rivális, a Racing Point és a Renault is szépen kaszált: ennek eredményeként a jelenleg a harmadik helyen álló alakulat előnye két pontra olvadt a silverstone-iakkal és hétre az enstone-iakkal szemben. A csata tehát teljesen nyíltnak ígérkezik az évad hátralévő részében.

Ami a lehetőségeket illeti, a McLaren csapatvezetője továbbra is úgy érzi, bár egyelőre az ő pozíciójuk a legkedvezőbb, nem ők számítanak az első számú favoritnak, tempó tekintetében ugyanis elmaradnak a Racing Pointtól.

„Ha csak tisztán az autóban rejlő lehetőségeket nézzük, akkor a Racing Point hasonló helyzetben van, mint volt a barcelonai tesztek óta folyamatosan. Egyértelmű, hogy az ő autójuk a leggyorsabb ebben a csoportban” – utalt Seidl a harmadik helyért küzdőkre (bár komolyabb a lemaradása, kár volna elfelejteni, hogy a Ferrari is erre a pozícióra hajt, és a csapat fejlesztésekkel is készül).

Andreas Seidl (Fotó: XPB)A német szakember korábban is beszélt már arról, a Racing Pointot tartja favoritnak, most pedig a másik riválisról, a Renault-ról is elismerően nyilatkozott a szezon során elért fejlődést látva. „A Belga Nagydíj óta szerintem egyértelmű előrelépést tettek. Mindig nagyon szoros csatát vívtak velünk a versenyeken, mint például Monzában, ahol mi voltunk elöl. De kiélezett a csata az időmérőkön is.”

„Rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki az autónkból, és megtesszük-e a következő lépést a tempó tekintetében. Ezt meg is kell tennünk, ha versenyben akarunk maradni. Jó látni, hogyan kezeljük ezt a helyzetet csapatként. Mind a pályán, mind a gyárban dolgozókat nézve” – magyarázta.

Oroszágban jóformán már az első körben elveszítették esélyeiket, Carlos Sainz ugyanis kiesett, Lando Norris pedig a mezőny végére szorult a rajt utáni tülekedésben. „Kiábrándító futam volt, nulla ponttal távoztunk. Fontos, hogy vissza tudjunk vágni. Ki kell elemeznünk a hétvége történéseit, és az új orrot is, amit Lando tesztelt a hétvége során. Nagyon fontos, hogy a megfelelő következtetéseket vonjuk le, és jó fejlesztéseket hozzunk a csata hevében” – zárta gondolatát.

Lando Norris és Lance Stroll (Fotó: XPB)