Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Vettelnek és nekem ugyanaz hiányzott a Ferrarinál

Alonso: Vettelnek és nekem ugyanaz hiányzott a Ferrarinál

Sport Bild
Fernando Alonso szerint ugyanaz volt az oka Sebastian Vettel bukásának a Ferrarinál, ami az ő esetében is.

Amikor 2015-ben csatlakozott a Ferrarihoz, Sebastian Vettel még abban bízott, Michael Schumacher útjára léphet, és a csapatot összetartó erőként hosszú sikertelenségnek vethet véget Maranellóban. A vágyott bajnoki cím viszont nem jött össze, így elmondható, Schumacher helyett Fernando Alonso útját járta végig: nagy reményekkel érkezett, megkeseredetten, üres kézzel távozott.

A jövőre az Alpine-csapat (Renault) tagjaként visszatérő spanyol versenyző úgy érzi, a helyzetük nem sokban különbözött. „Ha valaki aláír a Ferrarihoz, abból indul ki, hogy világbajnokságot nyerhet. Vettel a négy címe után azt gondolta, hogy a Ferrarinál újabbakat szerezhet. De van, hogy nincs meg a szerencséd a megfelelő pillanatban, és így elszalasztod a lehetőségeket. Én emiatt döntöttem úgy, hogy nem csak a Forma–1-re koncentrálok, és például versenyzek a Le Mans-i huszonnégy óráson is. Próbáltam mindent megnyerni, amit csak lehet” – magyarázta a kétszeres bajnok a Sport Bildnek.

Szerinte a sikertelenség oka Vettelnél és nála is ugyanaz volt. „Szerintem mindkettőnknél a technikai feltételek, a megfelelő autó hiányzott a megfelelő pillanatban.”

Fernando Alonso mintha csak a stafétát adta volna át Sebastian Vettelnek a Ferrarinál (Fotó: XPB)

Alonso a sikertelen bajnoki szezonjai után rendre azt nevezte meg a vereség fő okának, hogy egyszerűen nem volt elég ütőképes az autója a domináló Red Bulléhoz viszonyítva. Vettel ugyanezt szokta emlegetni, csak az ő ellenfele már a domináns Mercedes volt. Emellett mindkét bajnok esetében gyakran elhangzott, a Ferrarinak talán a csapat összetételében is voltak hiányosságai a riválisokhoz képest.

Sikertelenség ide vagy oda, Alonso nem gondol rossz szívvel a Scuderiánál töltött éveire, és biztos benne, hogy Vettel sem fog. „Mind nagy várakozással érkezünk a Ferrarihoz. Ez a Forma–1 leglegendásabb csapata. Különleges a Ferrarinál versenyezni. Még ha nem is lettem bajnok velük, akkor is nagyon szép tapasztalat volt számomra. Úgy vélem, Sebastiannak és szép emlékei lesznek a Ferrariról, még ha ő sem lett velük bajnok” – állapította meg.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak