×

Kiderült: a Red Bull is beugrónak hívta Hülkenberget

A Red Bull tanácsadója elárulta, ők is helyettesként számítottak volna Nico Hülkenbergre a hétvégén, mivel volt egy pillanat, amikor nem voltak biztosak Alexander Albon szereplésében.

Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point) Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)
Nico Hülkenberg számára már nem újdonság idén, hogy a semmiből hirtelen az F1-es rajtrácson találja magát. Ezen a hétvégén a betegség miatt kidőlt Lance Strollt helyettesítette a Racing Pointnál, ám mint kiderült, alakulhatott volna úgy is, hogy az idén kétszer már kisegített csapat helyett egy Red Bull-lal teljesíti az Eifel Nagydíjat.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója árulta el utólag a német Sport1 AvD Magazin című vasárnap esti műsorában, hogy ők már a Racing Point előtt kapcsolatba léptek a némettel, mivel úgy tűnt, talán nekik is beugróra lesz szükségük. Alexander Albon szereplése vált kérdésessé. „Egyfelől eleve kapcsolatban állunk Nicóval, mivel arról tárgyalunk, hogy kommentátor lehetne a Servus TV-nél (a Red Bull csatornája, a szerk.), amely 2021-től közvetíti a Forma–1-et. Másfelől pénteken is kerestük őt, mivel Alex Albonnak volt egy nem egyértelmű vírustesztje, és majdnem szükségünk volt egy helyettesre” – fedte föl az eddig nem is említett történést.

Albonnak végül sikerült negatív teszteredményt produkálnia, így a szereplése nem volt veszélyben. Ennek most a Racing Point is örülhetett, hiszen így a gyomorproblémákkal és rosszulléttel bajlódó Lance Strollnak megvolt a megfelelő helyettese. Hülkenberg pontszerzéssel, egy 8. hellyel örvendeztette meg őket az utolsó rajtkockából indulva.

Eközben a Red Bull nullázott Albonnal. A félig brit, félig thaiföldi versenyző műszaki hiba miatt adta föl a küzdelmet, de előtte sem ment nála minden simán. Ezúttal nem ment neki valami jól a csatázás, Danyiil Kvjattal történt buta ütközéséért időbüntetést is kapott.

Alexander Albon (Fotó: XPB)Produkcióját látva újra fölmerült, vajon ez a elegendő lesz-e számára a 2021-es maradáshoz. Marko nem látta olyan vészesnek a délutánját. „Albonnak teljesítenie kell, akkor maradhat. A Nürburgringen jó teljesítményt nyújtott. Meglátjuk, hogyan alakul a folytatás” – fogalmazott.

Hülkenberg megkeresése kapcsán fölmerült, a német talán nemcsak helyettesként, utódként is érdekelhetné a csapatot. Marko nem biztos benne, hogy Albon lecserélése bármit is változtatna a mindenkori két versenyzőjük közötti különbségeken. „A támogatottjainkon kívül csak Hülkenberg és (Sergio) Pérez áll rendelkezésre. Én viszont alapvetően úgy vélem, hogy nemigen van senki, aki három tizeden belül tudna kerülni Max Verstappenhez. És a jobb napjain erre Albon is képes” – vezette le, miért nem érzi vonzóbb lehetőségnek a nem általuk pártfogolt két rutinosabb versenyzőt.

Hülkenberg már jelezte, ő nem is számol azzal, hogy bármilyen esélye lehet a Red Bullnál; miközben Sergio Pérez a hétvégén annyit mondott, nem kereste a kapcsolatot a csapattal, mivel az úgyis ismeri a helyzetét.