Musorujsag
Élő Eredmények

Schumacher magángyűjteményéből való a Hamiltonnak adott sisak

Schumacher magángyűjteményéből való a Hamiltonnak adott sisak

Bild, Michael Schumacher/Twitter
Saját magángyűjteményükből utaztatta a Nürburgringre a Lewis Hamiltonnak átnyújtott sisakot Michael Schumacher családja. Üzentek is a rekordbeállítónak.

Egy sportszerű gesztussal tette emlékezetessé és érzelmessé Lewis Hamilton 91 futamgyőzelmes rekordbeállítását a Schumacher család. A nürburgringi győzelme után Michael Schumacher fia, Mick lépett oda a Mercedes versenyzőjéhez, hogy átnyújtsa neki az édesapja egyik 2012-es sisakját.

A német Bild megtudta, a vörös fejvédő egyenesen a család svájci otthonában őrzött magángyűjteményből való. Azt vasárnap reggel a hétszeres bajnok és fia menedzsere, Sabine Kehm szállította a helyszínre egy táskában. Mick Schumacher a Ferrari Akadémia tagjaként, de az Alfa Romeo vendégeként töltötte a hétvégét a Nürbrugringen, ahol pénteken eredetileg indult volna az első szabadedzésen, ha nem törlik azt.

Miközben a fiatal Forma–2-es versenyző személyesen gratulált Hamiltonnak apja rekordjának beállításához, a Schumacher család később egy rövid üzenetben is kifejezte elismerését. „Nagy gratuláció egy nagyszerű versenyzőnek a lenyűgöző eredményhez! Nem tagadjuk, szerettük volna, ha Michael tovább tartja ezeket a rekordokat, de ahogy ő mondta mindig: a rekordok azért vannak, hogy megdőljenek” – írták a legenda hivatalos közösségi oldalán.

Hamiltonnak a mostani már a második Schumacher-sisak a gyűjteményében. 2012-ben az Abu-dzabi Nagydíjon az elsőt magától a versenyzőtől kapta, akivel a Mercedes motorhome-jában cseréltek fejvédőt. Emellett birtokában van egy eredeti Ayrton Senna-sisak is, amit 2017-ben Montrealban adott neki a brazil családja, amikor 65. pole pozíciójával utolérte a háromszoros világbajnokot (a ranglista második helyén Michael Schumacher mögött).

Lewis Hamilton Ayrton Senna sisakját is megkapta a brazil utolérése alkalmából (Fotó: XPB)

Borítókép: Lewis Hamilton és Mick Schumacher (Fotó: Mercedes)

További tartalmak