Musorujsag
Élő Eredmények

A csapat tapasztalt mérnökét is lenyűgözte Hülkenberg

A csapat tapasztalt mérnökét is lenyűgözte Hülkenberg

Motorsport
A Racing Point technikai igazgatója, Andrew Green nem győzte dicsérni az időmérő előtt beugró Nico Hülkenberget, aki az utolsó helyről indult, mégis nyolcadikként ért célba az Eifel Nagydíjon. A szakember szerint a német teljesítménye fantasztikus volt!

Miután Lance Stroll egészségügyi okok miatt visszalépett az Eifel Nagydíjtól, a Racing Point az utolsó utáni pillanatban hívta be Nico Hülkenberget, aki nem sokkal az időmérő előtt érkezett a pályára, azt megelőzően tehát egyetlenegy kört sem teljesített a Nürburgringen a 2020-as autóval. Nem meglepő tehát, hogy a kvalifikáción csak 20. lett.

Másnap viszont annál meglepőbb eredményt szállított! A versenyen egészen a nyolcadik helyig jött fel, fontos pontokat szerzett tehát a Racing Poitnak (a csapat egyébként részben az ő egységeinek köszönhetően épp most állt a harmadik helyre az összetettben).

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

Ezt követően már az sem meglepő, hogy főnökei nem győzték dicsérni a rutinos németet. Többek között Andrew Green, a Racing Point technikai igazgatója is ódákat zengett róla. „Bejuthatott volna a Q2-be, ha több kört teljesít? Biztosan” – kezdte a tapasztalt szakember. „Még több körrel a Q3-ba is? Fél szemmel viszont végig a vasárnapot figyelte. Tudta, hogy szombaton csak 107 százalékon belül kell lennie, hogy másnap megkapja a lehetőséget” – tette hozzá.

„Ha részt vehet a szabadedzésen, akkor ott lett volna Sergio (Pérez) környékén. De ez szombaton túl nagy kérés lett volna tőle, hogy csak üljön be, és csinálja meg ezt, amikor mindenki nagyon keményen nyomja már. Két plusz kör, és túljutott volna a Q1-en, további négy, és bejut a Q3-ba. De még így is minden elismerésem az övé, hogy olyan kört futott, amilyet, a körülményekhez képest” – dicsérte.

„Fantasztikus munkát végzett! Gyakorlatilag akkor szombat délelőtt érkezett meg. Hatalmas elismerés jár neki azért, amit tett. Figyelemre méltó teljesítmény volt ez látva, mennyit változott az autó azóta, hogy legutóbb vezette, és mennyi idő állt a rendelkezésére. Tudtuk, hogy képes lehet rá. Ezért van mindig ő a telefon másik végén ezekben a helyzetekben! Jól ismerjük, tudjuk, mit vár az autótól, mit szeret és mit nem. Azonnal beállítottuk az autót, ahogy tudtuk. De ettől függetlenül még időre lett volna szüksége, ami nem volt” – magyarázta.

Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point) Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

További tartalmak