×

Célt ért a Ferrari a fejlesztéseivel

A Ferrari csapatvezetője, Mattia Binotto továbbra is bízik abban, hogy a vörösök jó irányba haladnak, hiszen a múlt hét végén, a Nürburgringen bevetett fejlesztések is reménykeltően teljesítettek.

Motor Racing - Formula One World Championship - Eifel Grand Prix - Qualifying Day - Nurbugring, Germany Charles Leclerc (Fotó: XPB)
A szezont gyengén kezdő olasz alakulat az elmúlt versenyeken több ízben, szakaszosan vetette be fejlesztéseit. A csomag magában foglalta az autó orrának, hátsó vezetőszárnyának és oldalszárnyainak módosítását is. A cél ezekkel nem a teljesítmény azonnali javítása volt, hanem annak igazolása, hogy megfelelő a korreláció a gyárban és a pályán tapasztaltak között.

Ezzel ugyanis az évad során voltak problémáik. Ami az eredményeket illeti, Charles Leclerc múlt szombaton remekelt az időmérőn (negyedik volt), vasárnap azonban „csak” hetedik lett a futamon, miután alaposan meggyűlt a baja a gumik szemcsésedésével.

A csapatvezető azonban nem győzi hangsúlyozni, nem a teljesítmény javulását várták az új csomagtól, ami pedig az irányt illeti, sikerült megfelelő útra lelniük. „Nem számítottunk jelentős különbségre” – jelentette ki. „Ez egy kisebb fejlesztés volt, és befejeztük vele azt, amit Oroszországban elkezdtünk” – tette hozzá.

Mattia Binotto (Fotó: XPB)„Pozitívum, hogy az adategyezés jó volt, az amit a szélcsatornában láttunk korrelált azzal, amit a pályán tapasztaltunk. És ez azt jelenti, jó irányba haladunk az autóval. Az év hátralévő részében lesznek még fejlesztéseink, melyek szintén fontosak lesznek. Fontos, hogy a csapat fejleszti az autót, és ami még ennél is sokkal fontosabb, hogy biztosítani tudjuk, hogy ezekkel a fejlesztésekkel a megfelelő irányba haladunk” – magyarázta.

Ami a németországi hétvégét illeti, Leclerc elmondta, meglepődött azon, hogy a Ferrari viszonylag jól szerepelt, papíron ugyanis sem a pálya karakterisztikájának, sem a körülményeknek (végig nagyon hideg volt az Eifel Nagydíj ideje alatt) nem kellett volna megfelelniük az autónak.

„Ha visszatekintek a hétvégére, azt hiszem, volt néhány pozitívum” – mondta a monacói. „Nem számítottam rá, hogy ilyen versenyképes leszek ezek között a hideg körülmények között. És az autó is elég jól kezelhető volt. Ez tehát pozitív. Azok a kisebb fejlesztések is a jó irányba lendítettek minket, amiket a hétvégére vittünk. Nem volt hatalmas lépés, de nem is azt kerestük. Kis lépés volt a jó irányba, és ez is pozitívum. Most már csak meg kell érteni, miért hatott annyira erősen a szemcsésedés a lágyakra az első etapban” – folytatta.

Sebastian Vettel (Fotó: XPB)