Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly állítja, jó a viszonya a Red Bull-lal

Gasly állítja, jó a viszonya a Red Bull-lal

GMM
Pierre Gasly állítja, nincs nézeteltérés köze és a Red Bull vezetői között, miután a Sky Sports riportereként dolgozó Paul di Resta legutóbbi megjegyzése alapján fölmerült, a bikások ezért nem akarják fölléptetni első számú alakulatukhoz.

Alexander Albon gyenge, és Gasly meggyőző 2020-as teljesítményét látva többen fölvetették, vissza kellene cserélni a két versenyzőt, vagyis a Red Bullnak adnia kellene egy második esélyt a franciának, a thait pedig vissza kellene küldenie az Alpha Taurihoz. A bikások azonban továbbra is kitartanak Albon mellett, és egyelőre 2021-re is ő az első számú jelöltjük.

A korábbi F1-es versenyző, Paul di Resta az Eifel Nagydíj hétvégéjén beszélt arról, hogy saját megbízható ám meg nem nevezett forrása szerint ennek oka az, hogy Gasly a tavalyi lefokozáskor fölbosszantott néhány Red Bull-os szakembert.

Pierre Gasly és Alexander Albon (Fotó: XPB)

Gasly most kijelentette, viszonya továbbra is jó a Red Bull-lal. „Őszinte vagyok, azt mondom, amit gondolok, ezért néha megesik, hogy más véleményen vagyunk” – kezdte a francia. „A Red Bull továbbra is tisztelem, és még mindig nagyon hálás vagyok nekik azért, amit velem tettek, mert nem szokásom elfelejteni dolgokat” – utalt arra, hogy bár tavaly év közben menesztették, előtte hosszú évekig támogatták a kisebb szériákban és ők juttatták el az F1-ig is.

„Jól ismerem azokat az embereket, akik segítették az előmenetelem. A Red Bull nélkül ma nem lennék itt. A tavalyi év első hat hónapja az más történet volt, de biztosra veszem, hogy legközelebb máshogy csinálnak majd bizonyos dolgokat, ahogyan én is másként csinálok majd néhányat. Amikor visszatértem a Toro Rossóhoz, szerettem volna a legjobb formámat nyújtani, a lehető legjobb teljesítményt hozni, és szerintem ez végül még jobban sikerült, mint bárki gondolta volna. Szóval jó volt” – magyarázta az Olasz Nagydíj győztese.

„Fontos volt, hogy megmutassam, hogy az első erős szezonom után újra tudok jól teljesíteni, amikor visszatértem hozzájuk. Ha megkapok mindent, amire szükségem van, akkor jól teljesítek. A Red Bull-lal továbbra is nagyon jó a kapcsolatom, minden jó volt, csak az a hat hónap volt más történet” – ismételte a francia.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak