Musorujsag
Élő Eredmények

Már nem vagy-vagy alapon állítja be autóit a Renault

Már nem vagy-vagy alapon állítja be autóit a Renault

Motorsport
A Renault látványos fejlődésének egyik oka, hogy az újításoknak köszönhetően magabiztosabban állíthatják be autójukat, amivel könnyebben meg is találják a legjobb működési tartományt, míg régebben találomra lőtték be a gépeket – árulta el Daniel Ricciardo.

Az Eifel Nagydíjon elért harmadik helyezés miatt nagyobb figyelem hárult a Renault fejlődésére, ami az előző hétvégéken – kiugró eredmény nélkül is – kezdett egyre látványosabbá válni. A franciák fejlődésüknek köszönhetően harcban vannak a harmadik helyezés megszerzéséért az évet jól kezdő McLarennel és Racing Pointtal.

Ebben a küzdelemben az utóbbi hetekben a csapat egyik legfőbb fegyvere az állandóság volt: a Belga Nagydíj óta folyamatosan ott vannak a legjobb hat között. Autójuk tehát a technikásabb és az erőpályákon is egyaránt versenyképes volt.

Daniel Ricciardo szerint a formajavulás egyik fő oka az, hogy a Renault a beállítások terén sokkal magabiztosabbá vált, könnyebben megtalálja a legjobb működési tartományt, és így nem olyan hullámzó a teljesítménye, mint 2019-ben. „Az autónk a szezon kezdete óta sokkal jobb, mint tavaly volt” – kezdte az ausztrál versenyző.

Daniel Ricciardo (Fotó: Renault) Daniel Ricciardo (Fotó: Renault)

„Hátul sokkal több a leszorítóerőnk, szóval magabiztosabbak lehetünk a gázadáskor és így a kanyarok kijáratán is. Ha jól emlékszem a silverstone-i hétvégén volt néhány fejlesztésünk, melyeknek köszönhetően könnyebben be tudjuk állítani az autónkat, vagyis már nem találomra kísérletezünk vele. Tavaly többször volt olyan érzésem, hogy nagyon gyorsak is lehetünk, de akár a legjobb tízen kívül is rekedhetünk. Most már sokkal stabilabbak tudunk lenni” – mutatott rá.

„Már bebizonyítottuk, hogy az alacsony és a magas leszorítóerőt igénylő versenypályákon is jók lehetünk. Szóval azt hiszem, kimondhatjuk, hogy jó csomagunk van, és magabiztosan tekinthetünk előre a fennmaradó futamokra is” – folytatta.

Így érzi ezt a csapattárs, Esteban Ocon is, aki most már bízik benne, a hátralévő futamok mindegyikén erős eredményeket szerezhetnek. „Magabiztosak vagyunk. Spanyolországban és Magyarországon még küszködtünk a nagyobb leszorítóerőt igénylő pályákon, a Nürbrugringen viszont már nagyon jól éreztük magunkat az autóban. De hát ezt tudják, ez már mögöttünk van. Nem azt mondom, hogy ha visszamennénk Barcelonába most a hatodik-hetedik helyre kvalifikálnánk, de ez a csomag most magabiztossá tesz minket” – fogalmazott a francia.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak