×

Három éven belül garantáltan bajnokká vált volna a Honda – Gasly

Szerencsétlennek tartja a Honda kivonulásának időzítését a Red Bull-os programjukat kezdettől segítő Pierre Gasly. Szerinte három éven belül garantáltan bajnokok lennének.

Fotó: Honda Fotó: Honda
Pierre Gasly igazi Honda-emberré vált az elmúlt három évben. Ő az egyetlen versenyző a Red Bull-táboron belül, aki a japánok 2018-as Toro Rossóhoz csatlakozása óta része a projektnek, mi több, már 2017-ben a Hondával versenyzett a Super Formulában. Meghatározó szerepet is játszott a fejlődésükben.

Mivel az egész folyamatot látta, különösen sajnálja a gyártó távozását. Szerinte a lehető legrosszabbkor adják föl. „Elég hosszú kapcsolat ez velük, 2017-ben, a Super Formulában kezdődött. Nagyon élveztem és még mindig élvezem a közös munkát velük. Nagyon elszántak, elhivatottak, és amikor kitűznek maguk elé egy célt, nagyon keményen dolgoznak az eléréséért. Őszintén szomorú vagyok, ez szomorú hír.”

„De még így is van sok közös versenyünk együtt, és a legjobbat kell kihoznunk belőlük. Biztosra veszem, hogy várnak még ránk nagyszerű eredmények a következő év végéig.”

Gasly Max Verstappen mellett az egyetlen, aki futamot nyert a Hondának a 2015-ös visszatérése óta. Idén Monzában állt a dobogó tetején. Úgy érezte, a jövő még szebb eredményeket hozhatott volna számukra. „Eléggé szomorú azt látni, hogy ilyen kemény munka után távoznak az F1-ből. A fejlődésük nagyon lenyűgöző volt az évek során. Versenyeket nyertek tavaly, idén pedig két csapattal is összejött ez nekik. Szép jövő állt előttük. Remélhetőleg még jövőre lesz egy esélyük a bajnokság megnyerésére, mielőtt búcsúznak.”

Jamamoto Maszasi és Pierre Gasly ünnepli a monzai győzelmet (Fotó: XPB)Gasly biztosra veszi, hogy a Honda a csúcs közelében van már, és meggyőződése, hogy ha maradnának, mindenképpen bajnokká válnának. „Elkezdtek a futamgyőzelmekért harcolni, folyamatosan a dobogón, a legjobb három között vannak. Ha azt nézzük, hol voltak három évvel ezelőtt, úgy vélem, három éven belül a bajnoki címért harcolhattak volna, igazi kihívók lehettek volna.”

A francia szerint most egyszerűen el kell fogadniuk a japánok döntését. „Nem hiszem, hogy bárkit is cserbenhagytak volna. Ennek stratégiai okai vannak. Én igazán hiszek az embereikben, és elhiszem, hogy ez a legjobb számukra. Személyes szinten persze szerettem volna, ha folytatják, mert szép jövő állt előttük.”