Musorujsag
Élő Eredmények

Racing Point: Megtarthatjuk a harmadik helyet, ha vége a pechszériának

Racing Point: Megtarthatjuk a harmadik helyet, ha vége a pechszériának

RaceFans
A Racing Point technikai igazgatója, Andrew Green úgy érzi, csapata megszerezheti a harmadik helyet a konstruktőrök között, ha megszakad az őket sújtó pechszéria, és az utolsó futamok problémamentesek lesznek számukra.

A silverstone-i alakulat jelenleg a harmadik helyen áll a konstruktőri tabellán, de a két fő rivális – vagyis a McLaren és a Renault – hat ponton belül van hozzájuk képest. Ebbe az előkelő pozícióba igencsak rögös úton jutottak, a „másolásügy” miatt ugyanis levontak tőlük 15 pontot, Sergio Pérez és Lance Stroll is hagyott ki futamot, utóbbi pedig egy kiugró eredményt is bukott defekt miatt.

Sok egységet veszítettek tehát, és nem tudták folyamatosan jó eredményre váltani az autójukban rejlő potenciált. Ami a folytatást illeti, legfőbb félelmük is az, hogy a „rossz sorozat” folytatódik majd, ez pedig rontani fogja esélyeiket a bajnokságban.

„Véget kellene érnie a pechszériának” – felelte a technikai igazgató, Andrew Green arra a kérdésre, mire lenne szüksége a csapatnak a bajnoki harmadik helyezés megszerzéséhez. „Egyelőre nem látjuk, mikor jöhetnénk egyenesbe. Csak egy normális hétvégét akarunk. Ebben a szezonban talán egyetlenegy normális futamunk sem volt még” – tette hozzá.

Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point) Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

„Minden hétvégén történt valami. Mostantól csak arra lenne szükségünk, hogy normális hétvégéink legyenek. Olyan hétvégék, ahol versenyezhetünk, normálisan beállíthatjuk az autónkat, csak egy jó hétvége, jó lehetőségekkel, zavaró tényezők nélkül” – hangsúlyozta.

Persze a jó szerencse várása közben a csapat keményen dolgozik is, hogy elérje célját. Az év során például egy komolyabb fejlesztési csomagot is bevetett már. „Az összes jelentősebb újítást összeraktuk. A csomag magában foglalja az első szárnyat, az első fékcsatornát, a padlólemezt, a hátsó szárny véglapjainak oldalát, és a karosszériát is – ezeket frissítettük. Aerodinamikai szempontból nagyon komoly volt” – magyarázta.

Reméli, a fejlesztéseknek köszönhetően a Racing Point végig versenyben lesz a szintén új csomaggal kísérletező McLarennel és a szezon során komoly fejlődést produkáló Renault-val. „Ez igazi küzdelem lesz. Van három csapat, melyek állandóan cserélgetik a pozíciókat. Az biztos, hogy szórakoztató lesz a szezon végéig” – jegyezte meg.

Fotó: XPB
Borítókép: Lance Stroll és Sergio Pérez (Fotó: Racing Point)

További tartalmak