Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren nem száll el: Jövőre nem fogunk futamot nyerni!

A McLaren nem száll el: Jövőre nem fogunk futamot nyerni!

F1i
A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl kijelentette, az istállónak a folytatásban is reálisnak kell maradnia, és nem szabad arra számítania, hogy a remények szerint előrelépést hozó Mercedes-motorokkal futamgyőzelmet szerezhetnek.

A 2020-as szezon végén befejeződik a Renault és a McLaren együttműködése, és újraindul a csapat Mercedesszel való partnersége, ami 1996 és 2014 között hetvennyolc futamgyőzelmet, három egyéni és egy csapatbajnoki címet hozott. A cél természetesen az, hogy idővel újra a sikerek útjára lépjenek, főleg annak ismeretében, hogy papíron jelenleg a Mercedes motorjai a legjobbak a mezőnyben.

A csillagosok hatékony és gyors erőforrásai a McLaren elmúlt két évben mutatott fejlődésével együtt szép jövőt festhet a csapat számára, a vezetőség azonban egyelőre nem szeretne felelőtlen kijelentéseket tenni – sőt!

A csapatvezető már most kijelentette, kár lenne győzelmeket várni tőlük 2021-ben. „Nem, reálisnak kell maradnunk” – kezdte a német. „Nekem az a legfontosabb, hogy csapatként tovább tudjunk fejlődni. Ez azt is jelenti, hogy megtesszük majd a következő lépést az autónkkal, mert csak így juthatunk az élre a Forma–1-ben” – tette hozzá.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)

„Mindaz, amit látok a csapat főhadiszállásán, ami ott történik, a várható változások, a fejlesztési oldal munkái, ezek mind biztatónak tűnnek abból a szempontból, hogy megtehessük a következő lépést az autó fejlesztésével” – magyarázta.

Az elmúlt szezonokban látott fejlődés kapcsán Seidl kiemelte, bár elégedett a látokkal, és örül az előrelépésnek, de nagyon fontos, hogy a McLaren megtarthassa lendületét. „Boldogok vagyunk, ugyanakkor sosem becsülhetjük le a riválisokat, akik ugyanolyan keményen dolgoznak, mint mi, és elég sok potenciállal is bírnak. A cél egyértelmű: fejlődni akarunk, és remélhetőleg olyan helyzetben vagyunk, hogy küzdhessünk, de egyértelmű, hogy reálisnak kell maradnunk” – fogalmazott.

„Nem mód arra, hogy hirtelen hatalmas előrelépést tegyünk, és egyszer csak kihívást jelentsünk majd a Mercedesre nézve” – szögezte le a német, utalva részben arra, hogy a McLaren lépésről lépésre halad, 2021-ben pedig egyébként sem lehet komolyabb változtatásokat végrehajtani az érvényben lévő szabályok értelmében.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak