Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg hiszi, három tizeden belül lenne Verstappenhez képest

Hülkenberg hiszi, három tizeden belül lenne Verstappenhez képest

Motorsport-Magazin, Speedweek, Motorsport-Total
Nico Hülkenberg úgy érzi, meg tudna felelni a Red Bull elvárásainak, és közelebb tudna kerülni a „leggyorsabb” Max Verstappenhez csapattársként, mint azt Helmut Marko gondolná.

Az utóbbi időben maga Helmut Marko melegítette föl a Nico Hülkenberg esetleges Red Bull-os esélyéről szóló találgatásokat. A Red Bull tanácsadója elárulta, az Eifel Nagydíj előtt a németet riasztották volna tartalékosként, amennyiben az elsőre nem egyértelmű vírusteszt-eredményt produkáló Alexander Albont kidőlt volna. Emellett nagyon dicsérte is a végül a Racing Pointnál helyettesként beugró versenyzőt, mi több, azt is elismerte, hogy ha le akarnák váltani Albont, ő lenne az egyik nagy esélyes az ülésükre.

Nem is olyan rossz kilátások a 2021-es visszatérésre áhítozó Hülkenberg szempontjából – gondolhatnánk Albon eredményei láttán. Csakhogy Marko azt is hangsúlyozta, hogy ők továbbra sem tervezik leváltani Albont, mivel  elégedettek voltak a többek által kritizált nürburgringi teljesítményével is. Az osztrák szakember ugyan elismerte, ha a bajnoki címért akarnak küzdeni hosszabb távon, akkor nem lehetnek „egy lábon álló csapat”, ám azt is hozzátette, alapvetően nem gondolná, hogy bárki három tizedmásodpercen belül tud kerülni Verstappenhez a jelöltek közül, és Albon „jobb napjain” képes hozni az ehhez mért minimális szintet, vagyis ha így folytatja, nincs okuk leváltani.

Nos, Nico Hülkenberg úgy véli, ő ennél többre is képes lenne egy Red Bullban ülve, és örömmel meg is méretné magát Verstappennel. „A nagyon jó napjaimon igen” – felelte a kérdésre, ő képes lenne-e három tizeden belül lenni a hollandhoz. „Max egy igazi gyilkos, és a nyers tempója alapján az egyik legjobb, ha nem a legjobb. Szóval innen nézve hatalmas kihívás lenne a csapattársának lenni. Én viszont szívesen összemérném vele a tudásom. Meglátjuk, hogy sor kerülhet-e rá” – fogalmazott a Motorsport-Magazinnak.

Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point) Nico Hülkenberg (Fotó: Racing Point)

Az idén három hétvégén is beugróként résztvevő Hülkenberg úgy véli, a nagy visszhangot kapott eredményeinél többet nemigen tehetne még azért, hogy észrevetesse magát. „Ez a legutóbbi hétvége segített abban, hogy kicsit felfrissítsem az érintettek emlékezetét” – állapította meg. Egy másik interjúban hozzátette: „Annál többet nem tudok tenni annak bizonyításáért, hogy megérdemlek egy helyet, mint hogy jó teljesítményt nyújtok. Mindenki tisztában van vele, hogy vissza akarok térni.”

A visszatérés kapcsán ugyanakkor hozzátette: „Nem minden áron. Mindkét oldalnak és minden érintettnek meg kell feleljen a dolog. Azon múlik, hogyan fejlődik a csapat, milyenek a kilátások sportszempontból, és így tovább. Szeretnék az F1-ben versenyezni, legszívesebben ott folytatnám, de nem bármi áron.”

Hülkenberg a Red Bullról elmondta: „Ha az autót nézem, ez lenne a legjobb opció, a legvonzóbb. Ez a legversenyképesebb autó.” Ugyanakkor bizonytalan, ez mennyire reális opció számára „Úgy vélem, az esélyem nagyon-nagyon kicsi.”

Helmut Marko eközben azt nyilatkozta a Motorsport-Magazinnak, hogy tudomása szerint már a Hülkenberggel hírbe hozott Alfa Romeo és Haas ülései is „többé-kevésbé” elkeltek. A kérdésre, ha úgy adódna, ők Nico Hülkenberg vagy Sergio Pérez mellett döntenének-e, csak annyit mondott. „Azt választjuk, akiben a csapat a legnagyobb lehetőséget látja. Ez azzal kezdődik, hogy kielemezzük őket. Nem azon múlik, hogy kit szeretnénk jobban, hanem azon, ki kínálja a jobb csomagot.”

A Portugál Nagydíj közvetítési időpontjai
Borítókép: Nico Hülkenberg és Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak