Musorujsag
Élő Eredmények

Berger szerint Senna a legjobb

Berger szerint Senna a legjobb

F1i
Gerhard Berger kivételes versenyzőnek tartja Lewis Hamiltont, akit Michael Schumacherrel egy szintre helyez, kettejük fölé pedig csak egy versenyzőt sorol: Ayrton Sennát, akitől a halál érzése szerint több bajnoki címet is elvett.

A Mercedes klasszisa az Eifel Nagydíjon beérte Schumachert a futamgyőzelmek örökranglistáján, ennek okán pedig ismét erőre kapott a vita arról, melyikük volt a jobb. A napokban több szakértő és korábbi versenyző is kifejtette véleményét ki Hamiltont, ki Schumachert pártolva, mások pedig az eltérő szabályrendszerek és autók miatt az összehasonlítás fölöslegességét kiemelve.

A McLaren és a Ferrari korábbi versenyzőjét, Gerhard Bergert, aki napjainkban a DTM ügyvezetőjeként dolgozik a német széria zolderi versenyhétvégéjén kérdezték az aktuális témával kapcsolatban, ő pedig gyorsan bedobott egy harmadik nevet.

Gerhard Berger (Fotó: XPB)

Az osztrák kiemelte, elismeri Hamiltont és Schumachert is, számára viszont továbbra is a korábbi csapattárs a legnagyobb. „Szerettem volna, ha Michael jó ideig minden idők legsikeresebb versenyzője marad” – kezdte. „Egészen egyszerűen a sorsa miatt, ami annyira drámai, hogy az embernek könnybe lábad a szeme, ha rá gondol” – utalt a német legenda síbalesetére.

„Hamilton egészen hihetetlen” – folytatta. „Egy kivételes versenyző, aki számtalanszor bebizonyította már, megérdemli a világbajnoki címeket. Ez két óriás harca, amiről hosszú évekig fogunk még vitatkozni.  Nem tudjuk megmondani, ki a jobb, még akkor sem tudnánk, ha ugyanolyan autóba ültetnénk őket. Két óriásról beszélünk, akik a legnagyobb mértékben formálták a sportágunkat” – dicsérte a két kilencvenegyszeres futamgyőztest.

„Számomra a legnagyobb még mindig Ayrton. Korán meghalt, de addig az összes rekord ott volt a kezében. Olyan autóban ült, ami a halála utáni években a legjobb volt. Szerintem sokszor világbajnok lett volna, és akkor most a számok is máshogy festenének. Mindhárom versenyzőt közelről figyelhettem, kettejük ellen küzdhettem is. Ayrton a legjobb versenyző, akit én valaha láttam” – zárta gondolatát.

Michael Schumacher és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Ayrton Senna (Fotó: XPB)

További tartalmak