Miért hagyott fel Verstappen a Red Bull és a Honda követésével?

Gyanakvásra adott okot, hogy Max Verstappen a közelmúltban felhagyott a Red Bull és a Honda közösségi oldalainak követésével. A versenyző elmagyarázta, mi történt.

Motor Racing - Formula One World Championship - Eifel Grand Prix - Preparation Day - Nurbugring, Germany Max Verstappen (Fotó: XPB)
A hónap elején jelentette be a Honda, hogy 2021 végével kiszáll a Forma–1-ből. Döntésük kapcsán találgatás indult arról, hogyan reagál minderre a magát a Red Bull iránt 2023 végéig elkötelező Max Verstappen. A történtek után többeknek szemet szúrt, hogy a versenyző felhagyott csapata, valamint a motorgyártó hivatalos közösségi oldalának követésével, ami csak táplálta a gyanút, hogy Verstappen elégedetlen a helyzetével.

A jelenleg a bajnoki tabella harmadik helyén álló versenyző azóta már újra követi mindkét oldalt, és azt is tisztázta, mi állt a lépésének hátterében. „Ez pár héttel ezelőtt történt” – mondta még az Eifel Nagydíj hétvégéjén. „Nem akartam többé Forma–1-es híreket olvasni, ezért tettem. Nem tudom, az emberek hogyan képesek összefüggésbe hozni dolgokat. Ez némi drámát eredményezett, de ez mind őrült marhaság” – cáfolt rá arra, hogy törés keletkezett a csapatával való kapcsolatában.

Elmondása szerint a követés megszakításának egészen egyszerű oka volt. „A telefonom folyamatosan értesítéseket küld. Megjelölve itt, megjelölve ott – nem igazán akarom tudni, mik vannak azokban a videókban. Értékelés itt és ott – én nem ezért vagyok a Forma–1-ben. Szóval úgy voltam vele: nem akarom én ezeket látni, amikor az Instagramot használom, és más sportágakat követek. Én minden héten úgyis a paddockban vagyok, szóval jobb így” – magyarázta.

A Portugál Nagydíj közvetítési időpontjaiA közösségi oldalakról törölni azonban nem kívánja a profilját, és miután látta, milyen felbolydulást keltett a lépése, úgy döntött, inkább újra követni kezdi munkaadóit. „Ha akarom, választhatom azt is, hogy nem teszem nyilvánossá, ez nem túl nehéz. De egy idő után már annyi dráma volt ekörül, hogy úgy gondoltam: nos, akkor kövessük őket újra, legfeljebb nem nézegetem az Instagramot és a többi dolgot, és így is rendben leszünk.”

Verstappennek egyébként a Honda bejelentésétől függetlenül is volt oka kerülni az F1-es híreket. A szocsi második helye előtt Olaszországban két egymást követő versenyt adott föl motorproblémák miatt, és akkoriban meglehetősen frusztráltnak mutatkozott.