×

Nem aggódnak jövőjük miatt a Williams versenyzői

George Russell a jövőjével kapcsolatos pletykák kapcsán egyértelműen kijelentette, nem félti versenyzői ülését, és 2021-ben is ott lesz a Williamsnél, hiszen a tulajdonosváltás sem befolyásolja jövőjét.

XPB_1064384_HiRes George Russell és Nicholas Latifi (Fotó: XPB)
A Mercedes védence tavaly debütált a Williams-istállónál, ahol jó teljesítményével gyorsan fölhívta magár a figyelmet, noha a csapat csak a mezőny végén kullogott. Idén, miután valamelyest javult az autó, még többször tudott megvillanni, eredményei elismeréséül pedig a Williams gyorsan bejelentette, két évig még biztosan velük marad.

A napokban azonban fölmerült, jövője veszélybe kerülhet, miután az istálló új kezekbe, a Dorilton Capitalhoz került, ők pedig elgondolkodtak a versenyzői ülés nélkül maradó Sergio Pérez szerződtetésén.

Russell azonban tagadta, hogy a tulajdonosváltás befolyásolná a jövőjét. „Szerződésem van a következő évre” – jelentette ki a Portugál Nagydíj sajtónapján. „Az új tulajdonosok érkezésével a szerződés szempontjából semmi sem változott. Nem beszéltem még erről velük, de nem is aggódom. Mind itt leszünk a hétvégén, biztos, hogy minden letisztul. Nem aggódom.”

George Russell (Fotó: XPB)„Jövőre is ott leszek majd a rajtrácson a Williamsszel. Mindig rengeteg a spekuláció, és gondolom a média szeret ezekre építeni. Érthető, hogy spekulálnak, amikor olyan remek versenyzők keresnek helyet, mint Sergio, vagy Nico (Hülkenberg). Mindig lesznek ilyen találgatások. Az F1 pedig sajnos nem mindig igazságos, nem feltétlenül lesz mindig hely azok számára, akik megérdemelnék, hogy itt legyenek” – tette hozzá.

Kiemelte, szükség esetén a Mercedesszel is egyeztet jövőjéről. „Heti kapcsolatban vagyok velük. Kiváltságos a helyzetem, hiszen teljesen mellettem állnak. Támogatnak, és hosszú távon úgy érzem, remek pozícióban vagyok. Ha ez változna, nyilván beszélni foguk velük, de most is itt vagyok, nincs okom az aggodalomra” – szögezte le ismét.

Az új tulajdonosokkal kapcsolatban kifejtette, érkezésük biztató. „Még kevésbé aggódom, hiszen új tulajdonosok éreztek, akik most fektetnek be a cégbe és ez izgalmas. Már belepillanthattam a terveikbe. 18 hónapja részese vagyok a csapatnak, és az irány, amerre most tartunk, izgalmas. Nemcsak a csapat számára, hanem számomra is, azt követően, hogy részese voltam az előző hónapok nehézségeinek, és most a 2021-ig tartó útnak, mely során remélhetőleg a középmezőnybeli csatába vezethetjük a csapatot – a legjobb esetben” – fogalmazott.

A sajtónapon a csapattárs, Nicholas Latifi is leszögezte, nincs veszélyben a jövője a Williamsnél (korábban arról is cikkeztek, adott esetben az ő helyét veheti át egy új versenyző). „Ahogyan azt George is elmondta, szerződésünk van a Williamsszel. Csak azért, mert a csapatnak új tulajdonosa lett, ezen a téren nem változik semmi. Nem aggódom. Szerződésem van velük, és bízom benne, jövőre is ott leszek velük a rajtrácson” – mondta.

Nicholas Latifi (Fotó: XPB)