Várhatóan jövőre is augusztus elején lesz az F1-es Magyar Nagydíj

Heteken belül közzéteszi 2021-es versenynaptárát a Forma–1. A Hungaroring elnök-vezérigazgatója szerint jövőre is augusztus elején lesz a Magyar Nagydíj.

Forma-1-Magyar Nagydíj Mogyoród, 2020. július 19. Lewis Hamilton, a Mercedes brit címvédője halad a mezőny élén, mögötte Lance Stroll, a Racing Point kanadai versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíján a mogyoródi pályán, a Hungaroringen július 19-én. Hamilton az első rajtkockáról indult. MTI/AP Pool/Darko Bandic
Az elmúlt napokban többféle 2021-es naptártervezet is körözött a világhálón. Ezekről azóta kiderült, nem hiteles forrásból származnak, a Forma–1 programját összeállító Liberty Media teljesen még nem készült el a jövő évi menetrenddel. Magyar szempontból ugyanakkor valószínűsíthető, hogy nagy változás nem lesz a programban: a Magyar Nagydíj a megszokott helyet kaphatja.

Erről a Hungaroring Zrt. vezérigazgatója, Gyulay Zsolt beszélt csütörtökön az M4 Sport Sporthíradóban. „Novemberben lesz végleges a jövő évi versenynaptár, de mi a szokásos helyünkön vagyunk. A pandémia miatt ráadásul az eredetileg 2026-ig érvényes szerződésünk egy évvel meghosszabbodott" – fogalmazott, utalva az idei, a járvány miatt előrehozott és zárt kapussá tett futam kapcsán lefolytatott tárgyalásaik pozitív hozadékára.

Gyulay hozzátette, hogy a világjárvány miatt kettős évük volt, ugyanis a jegybevételek – amiből a Hungaroring fenntartja magát – elmaradtak, a nemzetközi tárgyalások során viszont sok pénzt sikerült megspórolni a magyar államnak.

A Portugál Nagydíj közvetítési időpontjai„A nézők hiánya minden szempontból, így gazdaságilag is rossz. Alapvetően azért vagyunk, hogy versenyeket rendezzünk, nézőkkel, így remélem, jövőre kedvező irányba változnak majd a dolgok” – fogalmazott a létesítmény vezetője.

Az F1 a járványhelyzet bizonytalansága ellenére egyelőre „normálnak” mondható menetrenddel készül 2021-re. Ausztrália már jelezte, a bahreini szezonnyitóról szóló pletykák ellenére úgy készülnek, hogy náluk lesz a márciusi első nagydíj.

Sajtóhírek szerint van rá esély, hogy az idénre tervezett 22 fölé emelkedjen a futamszám a következő idényben. Szaúd-Arábia nagy valószínűséggel újoncként debütálhat, és amennyiben sikerül időben előkészíteni a terepet a Rióba költöző Brazil Nagydíjnak, legalább 23 versenyre van kilátás. Brazília mellett egyelőre a barcelonai Spanyol Nagydíj sorsa is kérdéses.