Musorujsag
Élő Eredmények

Föl sem tűnt Strollnak, hogy Verstappen a közelében van

Föl sem tűnt Strollnak, hogy Verstappen a közelében van

F1
A Red Bull-lal ütköző Lance Stroll elismerte, még csak észre sem vette, hogy Max Verstappen előzni próbálja. A tükör helyet a kormányát figyelte.

A versenyekre jellemző incidenst láthattunk a Portugál Nagydíj pénteki szabadedzésén. Lance Stroll és Max Verstappen az első kanyar féktávján akadt össze. Az esetüket vizsgáló FIA megállapította, félreértés történt csupán, egyik versenyzőt sem terheli nagyobb mértékben felelősség, ezért mindketten büntetés nélkül megúszták a történteket.

Stroll a tárgyalásuk után elárulta, észre sem vette előzni próbáló ellenfelét. „Egyszerűen összeütköztünk, szerencsétlen volt. Nem hiszem, hogy ő számított arra, hogy második gyorskört kezdek, én meg nem számítottam arra, hogy valaki versenyez velem” – mondta a kanadai.

Szavaiból kiderült, nemcsak a kanyarodásnál nem látta Verstappent, még csak arról sem volt fogalma, hogy miután megelőzte őt az utolsó előtti kanyarban, ellenfele visszatámadott a szélárnyékából.

Lance Stroll (Fotó: XPB)

„Elengedett az utolsó előtti kanyarban, és arra számítottam, hogy hagy maga előtt terlütet. Éppen a kormánykijelzőmmel voltam elfoglalva a célegyenesben. Amikor felnéztem, csak a kanyarra összpontosítottam. Nem számítottam rá, hogy bárki mellettem van, és nem hiszem, hogy ő számított arra, hogy újabb gyorskört kezdek. Szóval végső soron szerencsétlenül alakult.”

Miközben Verstappen a rádióban trágárul sértegette őt, a bírói szobában már megvolt az egyetértés a két versenyző között. Stroll elmondta: „Voltunk a bírák előtt, és tisztáztunk mindent. Minden rendben van.”

A Portugál Nagydíj közvetítési időpontjai
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak