Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Úgy tűnik, Stroll semmiből sem tanul

Norris: Úgy tűnik, Stroll semmiből sem tanul

RaceFans
A McLaren versenyzője, Lando Norris odaszúrt Lance Strollnak kettejük ütközése miatt, ami elmondása szerint teljesen váratlanul érte. Ami a kanadai riválist illeti, pénteki hasonló esetére utalva megjegyezte, úgy tűnik, ő semmiből sem tanul…

Az FIA már a futam során öt másodperces büntetéssel sújtotta Strollt, amiért balesettel végződött a Norris elleni előzési kísérlet (a kanadai az első kanyarban, külső íven szerette volna megelőzni ellenfelét, ám nem hagyott elég helyet neki, így a manőver ütközéssel zárult), később pedig két büntetőpontot is „jóváírt” neki, Norris versenyét azonban ez már nem mentette meg.

A brit már az ütközést követően sem tartotta magában dühét (a csapatrádión mérgében f*szfejnek nevezte Strollt), és bár üzenetéért, és szóhasználatáért elnézést kért, azért a leintést követően is odaszúrt kicsit riválisának.

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Nem tudom, mit csinált. Tényleg nem” – kezdte. „Balra ment, nem is tudtam, hol van. Tényleg. Balra húzódott, amivel nagyon meglepett, hiszen könnyen mehetett volna a belső íven is. Úgy tűnik, nem tanult a péntekiből” – utalt Stroll és Max Verstappen ütközésére a második szabadedzésről, ami hasonló forgatókönyv szerint zajlott.

„Úgy tűnik semmiből sem tanul. Sokszor megtörtént már ez vele, szóval mostantól jobb, ha távol maradok tőle” – folytatta, mielőtt elnézést kért megjegyzéséért. „Amit a rádióban mondtam, azért elnézést kérek tőle. Nem kellett volna kimondanom azokat a szavakat. Csak abban a pillanatban ez az egész nagyon bosszantó volt.”

Norris végül csak tizenharmadikként ért célba, az ütközés után ugyanis sérült autóval kellett eljutnia a boxig, és a kiállás is időbe telt. „Azt hiszem, jó verseny futottunk. Igen, az első etapban küszködtünk egy kicsit, de ezzel sokan így voltak, akik a lágyakkal kezdtek az eső miatt, és mert elkoptatták az első abroncsokat. Ettől eltekintve szerintem jó munkát végeztünk, keményen nyomtuk, hogy fölzárkózzunk, csak nem volt szerencsénk” – fogalmazott.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak