Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel nem gondolja, hogy „idióta” lenne

Vettel nem gondolja, hogy „idióta” lenne

RTL, Sky Sports
A telemetriát olvasva jutott a nem meglepő következtetésre.

Nem ez lesz minden idők legjobb éve Sebastian Vettel számára, ez már egészen bizonyos. Sorban esik ki a Q2-ben az időmérőkön, miközben márkatársa, Charles Leclerc szép lassan tornássza felfelé magát. A Ferrari kollektíven nehezen kezdte a 2020-as évet, de úgy tűnik, csak a négyszeres világbajnok ragad meg azon a rendkívül visszafogott szinten, ahogy az évad elstartolt.

Egyre kellemetlenebb Vettel számára a helyzet, miközben úgy véli, ő mindent kihoz magából, de mindez szinte semmire sem elég. Csapattársa, Leclerc a negyedik helyen végzett, míg ő épphogy elcsípett egy pontot a Portugál Nagydíjon. Ráadásul ehhez ádáz küzdelmet kellett vívnia a mezőny egyik leglassabb autójában ülő Kimi Räikkönennel.

Az RTL-nek adott interjújában Vettel még az autóból kiszállva kissé vehemensebben fogalmazott a szokásosnál.

„A telemetriát nézve látom, hogy hol veszítek időt. Ha idióta lennék, akkor ezek alapján sem tudnám hozni a köridőt, de kétségeim vannak afelől, hogy az lennék” – mondta Vettel valószínűleg arra gondolva, hogy nem teljesen egyforma képességű autóval bírnak márkatársával.

Sebastian Vettel (Fotó: MTI/EPA) Sebastian Vettel (Fotó: MTI/EPA)

„Csak a saját dolgommal foglalkozom, de nem könnyű, mivel magasabb elvárásaim vannak magammal szemben, mint amit a kívülállók támasztanak felém” – fedte fel csalódottan, hozzátéve, hogy számára rendkívül nehezen vezethető a Ferrari.

„Nagyon furcsa első körünk volt, nem tudtam felmelegíteni a gumikat és így nem tudtam bízni az autómban sem. Mindazonáltal kisebb előrelépés tapasztalható az utóbbi időben, de nem ott tartunk, ahol szeretném. Nem egy pontért vagyok itt” – fejezte be mondandóját Vettel.

További tartalmak