×

McLaren: A megbízhatóság dönt majd

A McLaren csapatvezetője, Andreas Seidl úgy érzi, a megbízhatóság dönti majd el, melyik alakulat szerzi meg a harmadik helyet a konstruktőrök bajnokságában. Ami a Portugál Nagydíjat illeti, a főnök egy percig sem hitte, hogy nyerhetnek, de örült, hogy élen láthatta egyik autóját.

XPB_1065718_HiRes Carlos Sainz Valtteri Bottas előtt (Fotó: XPB)
Miközben a Mercedes magabiztosan vezet, és a Red Bullnak sem kell aggódnia a második hely elvesztése miatt, a bronzéremért szoros küzdelem zajlik három alakulat, a Racing Point, a McLaren és a Renault között. Ezt a harcot jelenleg a rózsaszínek vezetik, igaz előnyük mindössze két pont a narancsosokkal és hat a sárga-feketékkel szemben.

A három küzdő fél közül Portugáliában az előző két hétvégén az új fejlesztésekkel küzdő (a csomag nem akart megfelelően működni) McLaren volt a legeredményesebb, csökkentette ugyanis lemaradását a Racing Pointtal és növelte előnyét a Renault-val szemben.

Ami a tempót illeti, a McLaren vezetői többször elmondták már, érzésük szerint mindkét ellenfél autója gyorsabb az övéknél, Andreas Seidl csapatfőnök szerint viszont a megbízhatóság dönt majd a harmadik hely sorsáról. „Összességében elégedett voltam a hétvégével, azt követően, ahogy a nürburgringi verseny alakult” – kezdte.

Azt hiszem, szilárd beállításokkal indultunk pénteken az új orral és az aerodinamikai koncepcióval. A szabadedzéseken teszteltünk néhány elemet, amit Imolától tervezünk majd használni, miután láttunk néhány pozitív jelet” – hintette el.

Andreas Seidl (Fotó: XPB)„Ami a hétvége folytatását illeti, szerintem az autónk versenyképes volt, ezzel pedig újra megerősítettünk, hogy ezzel a géppel harcolhatunk a harmadik helyért. Végső soron azonban a megbízhatóságon múlik majd minden, és azon, hogy a lehető legtöbbet hozzuk majd ki a hétvégékből. Mindkét autóval el kell majd jutni a célig. Ez lesz a döntő” – magyarázta.

A Portugál Nagydíj bár végül nem hozott dobogós eredményeket, emlékezetes marad a McLaren számára, Carlos Sainz ugyanis a rajt után az élre ugrott. Noha ő maga is sejtette, hogy a Mercedes versenyzői, amint felmelegszenek az abroncsaik, le fogják előzni a spanyolt, Seidl a kezdés kapcsán elmondta, motiváló volt az élen látni a narancssárga autót. „Csinálhattunk pár jó képet, ezek pedig motiválóak lehetnek. Feltesszük a falakra, és tovább haladunk a cél felé, ami nem más, minthogy visszatérjünk az élre az F1-ben” – magyarázta.

„Ez jó ízelítő volt, jó volt, hogy mehettünk néhány kört az élen. Ugyanakkor egyértelmű volt, hogy a saját futamunkra kell összpontosítani, és gyorsan vissza is kerültünk oda, ahová tartozunk. De érdekes volt látni. Tudjuk, hogy Carlos és Lando (Norris) is szereti az ilyen körülményeket, és persze előnyben is voltunk a lágy gumik miatt a Mercedesekkel, és Charles-lal (Leclerc) szemben. De Verstappenhez képest, aki szintén a lágyakon volt, Carlos jól ment. Néhány kör alatt jó előnyt épített ki, de aztán gyorsan visszatértünk a valóságba” – zárta gondolatát.

Carlos Sainz a Mercedes versenyzői előtt (Fotó: XPB)