×

Russell: A Pérez-tábor terjeszti a pletykákat a menesztésemről

Összeesküvést sejt a háttérben George Russell. Van egy sejtése arról, honnan erednek a leváltásáról és Sergio Pérez Williamshez szerződéséről szóló pletykák…

Motor Racing - Formula One World Championship - Italian Grand Prix - Race Day - Monza, Italy George Russell és Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Az Eifel Nagydíj idején röppent föl a hír, hogy meglepő fordulat állhat be a versenyzőpiacon: Sergio Pérez mexikói támogatóinak segítségével kiütheti a nyeregből a 2021-re szerződéssel rendelkező George Russellt a Williamsnél. Ha csak a versenyzők teljesítményét nézzük, a lépés nem tűnik logikusnak, ha viszont az összképet, akkor már inkább. A Williamsnek a következő éve a minél nagyobb ütemű fejlődésről kell szóljon, és ahhoz elsősorban sok pénz kell. Azt pedig Nicholas Latifi és Sergio Pérez tudná biztosítani.

Russell Portugáliában vállmegvonással reagált a pletykákra, és jelezte, neki szerződése van, nem aggódik. Simon Roberts ideiglenes csapatfőnök a pénteki sajtótájékoztatón viszont nem erősítette meg, hogy a jelenlegi versenyzőfelállással vágnak neki 2021-nek, ami arra is utalhat, hogy igenis lehetőségként számolnak a cserével.

A Williams brit tehetségének van egy sejtése arról, honnan eredhetnek az ő elküldéséről szóló pletykák. „Úgy vélem, ezeket a találgatásokat Pérez tábora erősíti, akik próbálnak nyomást gyakorolni más csapatokra a rajtrácson, vagy talán a Red Bull ülése miatt” – vázolta elméletét. „Ez az én álláspontom erről. Nekem szerződésem van, nincs miért aggódnom. Azért vagyok itt, hogy a munkámra összpontosítsak.”

A grove-i csapat új vezetősége a hétvégén újra felbukkant a paddockban, és Russell elárulta, egyeztetett is a Dorilton Capital elnökével, Matthew Savage-dzsel, és azt is tisztázta, miért nem aggasztja Roberts pénteki kijelentése. „Azt mondták nekem, hogy fogalmuk sincs, honnan erednek ezek a pletykák. Ők sosem szeretnek kommentálni szerződéses ügyeket, és pénteken a sajtótájékoztatón Simon is csak ezért mondta ezt. A szavait csak kiemelték a kontextusból, és pont ezt szeretné elkerülni a csapat. Végső soron azért nem akarjuk kommentálni ezt, mert nem érezzük szükségesnek, és mert ezzel csak további kérdezősködés várna rájuk.”

George Russell (Fotó: XPB)„Nekem szerződésem van, jövőre is a rajtrácson leszek, és nagyon biztos vagyok ebben. Valami nagyon rendkívülinek kellene történnie ahhoz a következő hetekben, hogy bármi megváltozzon. Nyilván sok a találgatás, és ezeket bizonyos személyek táplálják. De mint mondtam, minden rendben lesz. A csapat pedig vélhetően a jövő hét végén mindent száz százalékig tisztázni fog” – jósolta.

A Russellt támogató Mercedes részéről Toto Wolff korábban elmondta, nincs ráhatásuk a Williams döntésére, és arról is beszélt, hogy egyeztettek a Williamsszel e kérdésben. Versenyzője szerint az osztrák sem aggódik túlzottan, és szó nincs arról, hogy már B-tervvel készülne számára a Mercedes. „Nem, nem beszéltünk tartaléktervről. Toto azt mondta: »Nézd, támogatlak«, meg hogy »Jövőre is a rajtrácson leszel, ne aggódj«” – árulta el Russell.