×

Russell: Egy kicsit Maldonadónak éreztem magam

Nem gondolta volna, hogy a verseny után ezt nyilatkozza majd, George Russell azonban a Portugál Nagydíjat követően arról beszélt, a futam bizonyos szakaszaiban az ellenfeleket üldözve úgy érezte magát, mint annak idején Pastor Maldonado Max Verstappen mögött…

XPB_1065362_HiRes George Russell (Fotó: XPB)
Az időmérőn ismét remeklő Russell a portugál verseny első köreiben (a szitáló esőben, amikor sokan küszködtek még a gumik fölmelegítésével) egészen a hetedik helyig jött föl, később viszont (ahogy a riválisok is fölvették a ritmust) visszacsúszott a középmezőny végére, és tizennegyedikként fejezte be a versenyt. Vagyis ezúttal sem jött össze a hőn áhított pontszerzés.

Pedig mindent elkövetett azért, hogy megtörje sorozatát, és végre bekerüljön a legjobb 10 közé. A verseny második szakaszában is keményen hajtotta ellenfeleit, eközben pedig eszébe jutott a 2015-ös Osztrák Nagydíj, és Maldonado valamint Verstappen csatája.

George Russell (Fotó: XPB)Ennek során a venezuelai olyan keményen támadta holland riválisát, hogy többször majdnem elveszítette az irányítást autója fölött. Így érzett most Russell is. „Jó verseny volt” – kezdte értékelését. „Remekül éreztem magam az autóban, a tempó is jó volt. Volt néhány necces pillanatom, amikor (Esteban) Ocon mögött voltam, és próbáltam leelőzni őt és Alexandert (Albon).”

„Volt egy másik momentum is, amikor a futam későbbi szakaszában (Antonio) Giovinazzi mögött voltam, és próbáltam megelőzni őt a hármas kanyarnál. Ez egy kicsit olyan volt, mint Pastor Maldonado… amikor a Red Bull Ringen Verstappennel csatázott, és majdnem elveszítette az autót. Szóval ott akkor egy kicsit Maldonadónak éreztem magam. Nos, nem gondoltam volna, hogy valami hasonlót mondok majd a futam után” – jegyezte meg.

Ami a pontszerzést illeti, Russell szerint akár vasárnap is összejöhetett volna, hiszen több ellenfelet is maga mögé utasított és maga mögött is tartott, csak ezúttal nem volt annyira kaotikus a verseny, hogy több rivális is kiessen az él/középmezőnyből. „Ez annyira átkozottul jellemző! Valahányszor jó eredményt érünk el, akkor nem őrült, kaotikus a futam. Még nem szereztünk idén pontot, mégis voltak futamok, ahol jól mentünk: Silverstone-ban 12. helyen voltunk, egy másik alkalommal a 11. pozícióban. Ma a 14. helyet szereztük meg, de 19 ember ért célba. Nem volt öt kieső az első tízből. Ez is eljön majd, de most is vannak pozitívumok” – fogalmazott.

George Russell (Fotó: XPB)