×

Gasly úgy érzi, most vezet legjobban

A múlt hétvégi Portugál Nagydíjon ismét erős teljesítményt nyújtó, ötödikként célba érkező Alpha Tauri-versenyző, Pierre Gasly úgy érzi, most vezet legjobban eddigi Forma–1-es pályafutása során.

Motor Racing - Formula One World Championship - Italian Grand Prix - Practice Day - Monza, Italy Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Nehezen indult a francia hétvégéje, a második szabadedzésen ugyanis lángra kapott az autója, amit az Alpha Tauri szerelői csak az FIA „kijárási tilalmának” megtörésével tudtak helyrehozni – a pótkarosszéria fölkészítésével. Másnap azonban beverekedte magát a Q3-ba, ahol végül a kilencedik rajthelyet tudta megszerezni.

A rajtnál Kimi Räikkönenennel szemben ugyan pozíciót veszített, később azonban folyamatosan javított helyezésén: végül több gyorsabb autóval versenyző ellenfélen átlépve (Sergio Pérezt az utolsó előtti körben hagyta le) ötödikként ért célba.

Az Olasz Nagydíjon győzni tudó Gasly ezzel a bajnokságban is feljött a kilencedik helyre, és már csak egyetlenegy ponttal marad el az anyacsapatnál versenyző Alexander Albontól. Nem meglepő tehát, hogy úgy érzi, most van eddigi F1-es pályafutása csúcsán. „Szerintem mondhatjuk ezt” – nyilatkozta a Sky Sportsnak. „Egy kicsit több már a tapasztalatom, és most már némileg máshogy állok hozzá a versenyhétvégékhez. Így sikerül egy kicsit többet kihozni belőlük” – tette hozzá.

Sergio Pérez és Pierre Gasly (Fotó: MTI/EPA)

Sergio Pérez és Pierre Gasly (Fotó: MTI/EPA)„Szóval, jogos, ha ezt mondjuk. Több területen is javítanunk kell még, de most jól működünk. A csapat mindent megtesz azért, hogy megkapjam azt, amire szükségem van a jó teljesítményhez. Szóval, jó a munkakapcsolatunk. A legutóbbi versenyünk nagyszerű volt, de mint mondtam, most nagyon erősek vagyunk” – hangsúlyozta.

„Németországban hatodikak lettünk, hétvégén pedig ötödikként végeztünk, szóval őszintén mondom, sikerült mindent kihoznunk az autóból vasárnaponként. Ami engem illet, úgy érzem, most én is jó szinten teljesítek. Szóval továbbra is keményen fogom nyomni” – ígérte.

Arra, miért volt ennyire jó a tempója vasárnap, nem tudott pontos magyarázatot adni. „Ez jó kérdés. Nem is tudom. Nagyon versenyképesek voltunk. Élveztem a versenyt. Nagyon szórakoztató volt a versenyülésben. Boldog vagyok, hogy sikerült legyőznünk a Renault és a McLaren versenyzőit, valamint Sergio Pérezt a Racing Pointtal. Főleg a srácok péntek esti munkája után. Egy órát aludtak csak, mert egy teljesen új autót kellett építeniük. Szóval nekik ajánlom az ötödik helyet” – fogalmazott.

Pérezt a futam végén második próbálkozásra sikerült megelőznie, miután az első esetben a mexikói túl keményen védte helyezését, ami miatt figyelmeztetést is kapott a futam után. „Eléggé elnagyolt volt. Nem tudom, kívülről hogy nézett ki, de akkor hatalmas volt a sebességkülönbség, nagyjából 30 km/órával gyorsabb voltam nála. A belső íven akartam megelőzni, de az utolsó pillanatban bemozdult. Ráugrottam a fékre, és arra gondoltam, oké, mindketten az autóban vagyunk. Nem is tudom, hogy sikerült elkerülni a balesetet. Eléggé kiakasztott az eset, szóval a következő körben valóban belülről előztem, ami nagyon jól sikerült” – zárta gondolatát.

Pierre Gasly (Fotó: MTI/EPA)

Pierre Gasly (Fotó: MTI/EPA)