Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferrari jövőre újra rendszeresen a dobogón lenne

A Ferrari jövőre újra rendszeresen a dobogón lenne

GMM
A Ferrari csapatvezetője, Mattia Binotto kijelölte a célt a következő szezonra: szeretné, ha csapata az új fejlesztéseknek köszönhetően 2021-től ismét folyamatosan a dobogós helyezésekért harcolhatna.

Komoly visszaesést hozott az olaszok számára az idei évad, hiszen még 2019-ben (és a tavalyi szezon ráadásul szintén gyengébb volt már, mint az előző kettő) összesen 19 dobogós helyezést szereztek, addig idén mindössze kettőt gyűjtöttek – a Portugál Nagyíjjal bezárólag. Ráadásul a legtöbb versenyen nemhogy a dobogóért harcoltak, hanem a pontszerzésért is vért kellett izzadniuk.

Mivel 2021 előtt komolyabb módosításokat nem hajthatnak végre a csapatok, a Ferrari tudja, hatalmas ugrást a következő szezontól sem várhat, azt viszont reméli, a többek között már idén tesztelt újításokkal azért legalább a középmezőny elé léphet.

Mattia Binotto (Fotó: XPB)

„Nem reális elképzelés az, hogy a Ferrari jövőre a világbajnoki címért fog harcolni” – jelentette ki Mattia Binotto csapatvezető az olasz Sky Sportsnak nyilatkozva. „Amit ismét el kell érnünk az az, hogy újra rendszeresen a dobogós helyezésekért harcolhassunk. Ez kell, hogy a célunk legyen. A csapat él, és biztos, hogy előre tud lépni. Ez a megfelelő idő egy nagyobb váltáshoz” – utalt a 2022-es reformokra.

A változtatásokkal kapcsolatban ismét megjegyezte, a nagyobb áttörést ezek hozhatják majd el a Ferrari számára. „Mindenkinek adott a lehetőség, hogy 2022-ben újrainduljon az új szabályokkal. És nemcsak ez, jövő januártól ugyanis az aerodinamikán is dolgozhatunk. Ez egy jó kihívás lesz, hiszen meg fognak keveredni a kártyák” – magyarázta.

Megjegyezte azonban, a szabályok ezúttal várhatóan nem teszik majd lehetővé, hogy valaki egy különleges megoldással hatalmasat lépjen előre, hiszen kevesebb szabadságot engednek majd meg, mint korábban. „A szabályok, az, ahogy megírták őket, eléggé korlátozóak, szóval kevés lehetőség kínálkozik arra, hogy valamit máshogy csináljunk. Ennek okai azonban helyesek: szeretnék javítani a show-t, és csökkenteni akarják az aerodinamikai teljesítményt, hogy a versenyzők könnyebben tudják követni egymást” – zárta gondolatát.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak