×

Főnöke szerint Magnussen megérdemli, hogy az F1-ben maradjon

A Haas csapatvezetője, Günther Steiner, noha nem hosszabbította meg a dán szerződését, Kevin Magnussen tehetsége és érettsége miatt megérdemli, hogy a következő szezonban is a Forma–1-ben maradjon.

Motor Racing - Formula One World Championship - Portuguese Grand Prix - Preparation Day - Portimao, Portugal Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Az amerikai alakulat 2021-nek teljesen új felállással vág majd neki, hiszen nemcsak Magnussentől, hanem Romain Grosjeantól is búcsút vesznek az idei év végén. Azt, kik veszik át a két tapasztalt versenyző helyét (akiknek a francia elmondása szerint „anyagi okok” miatt kell távozniuk) még nem jelentették be.

Noha Magnussen az évad során mindössze egyetlenegy világbajnoki pontot szerzett, főnökétől jó ajánlást kap az álláskereséshez, Steiner elmondása szerint ugyanis megérdemli, hogy továbbra is a királykategóriában maradjon.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)„Abszolút!” – felelte, amikor arról kérdezték, elég jó-e a dán ahhoz, hogy 2021-ben is ott legyen a rajtrácson. „Úgy értem, elég jó, jelenleg azonban nagyon nehéz helyet találni, de az előző négy évben nálunk is megmutatta, tehetséges. Csak találnia kell valamit. Nagyon sokat fejlődött is, érettebb lett, nagyon elégedett vagyok ezzel” – tette hozzá.

„Az első két éve után ugyanazok az úgynevezett tünetei voltak: kétszer is kitették a csapatából, kispadra került. De már lehiggadt, sokkal érettebb lett, ami a korral is jár, hiszen az ember idővel érettebb lesz. Higgadtabb versenyző lett, nem billen ki, ha történik valami” – magyarázta.Ami a lehetőségeket illeti, 2021-re egyre kevesebb szabad hely marad, és tudva, nagyjából kik lehetnek esélyesek azokra, kijelenthető, Magnussen esélyei (akárcsak a jelenlegi csapattársé) rosszak a rajtrácson maradásra. Korábban erről már ő maga is beszélt, ahogy azt is elhintette, az F1-en kívül is figyelni fogja majd az opciókat.

Günther Steiner (Fotó: XPB)