×

Prost: Nem a pénz motiválta Alonsót

A Renault tanácsadója, Alain Prost már várja, hogy Fernando Alonso 2021-ben csatlakozzon az alakulathoz, a tárgyalásokkal kapcsolatban pedig elárulta, roppant egyszerűen zajlottak, és a spanyolt nem a pénz motiválta.

Fernando Alonso (Fotó: Renault)dbe5-2398-efd7-40b8b317790c_71efb72d2777a16757c4497a5720459c2adfd20d Fernando Alonso (Fotó: Renault)
A kétszeres világbajnok jövőre harmadik alkalommal csatlakozik a francia alakulathoz (ami már Alpine néven fog szerepelni) egy kétéves kihagyás után. Az istálló már most izgatottan várja, hogy Alonso ismét náluk dolgozzon, hiszen kora és a kétéves szünet ellenére jó eredményeket várnak tőlük. Így van ezzel a tanácsadó, Alain Prost is.

A korábbi klasszis nyilatkozata során az Alonsóval folytatott tárgyalásokról is beszélt, kiemelve, nem kellett sokat győzködni spanyolt, akinek érzése szerint jó oka van arra, hogy ismét Forma–1-es autóba ül, és visszatér a mezőnybe.

„A Renault az ő családja” – kezdte Prost. „Sosem láttam még ennyire egyszerű tárgyalásokat, de nagyon motivált volt. Nem a pénz motiválta, hanem a projektünk, és a tény, hogy visszatérhet a Forma–1-be. És én ezt nagyon értékelem benne” – tette hozzá a korábban négy világbajnoki címet szerző klasszis.

Alain Prost (Fotó: XPB)Ami a kihagyást illeti, nem aggódik amiatt, hogy Alonso hátrányba kerül miatta. „Az ő tapasztalataival néhány körre lesz szüksége az alkalmazkodáshoz, nem egy egész szezonra. Talán az első futamokon egy kicsivel több időre lesz szüksége, de ebben sem vagyok biztos. Szóval nem mondanám, hogy túlságosan aggódom emiatt. Talán már az első pillanattól kezdve jó lesz, a legmagasabb szinten fog teljesíteni” – fogalmazott.

Kiemelte, Alonso nem vesztegette az időt, és máris nagyon közeli kapcsolatot alakított ki régi/új csapattársaival. „Nagyon közel áll a csapathoz és a mérnökökhöz. Elmegy Angliába szimulátorozni, és az összes futam során kapcsolatban van a mérnökökkel. Mindenről tud. Amikor csak tud, tanácsokat is ad, Spanyolországban pedig az autót is vezethette, és a megbeszéléseken is részt vesz, melyeken a versenyzőinkkel folytatunk. Három versenyzőnk is van most, és ez jól működik. Daniel (Ricciardo) is örül ennek” – magyarázta.A folytatással kapcsolatban kijelentette, Alonso esetleges hosszabbítása két tényezőn múlik majd. „Ez az egész két tényezőtől függ. A motivációjától és a csapat eredményeitől. De ez olyasmi, amire még nem igazán gondolunk. Ezt még nem kezdtük el” – zárta gondolatát.

Fernando Alonso (Fotó: Renault)

Fernando Alonso (Fotó: Renault)