Musorujsag
Élő Eredmények

Koronavírus-gyanús tünetekkel került karanténba Russell edzője

Koronavírus-gyanús tünetekkel került karanténba Russell edzője

Williams
Koronavírusra emlékeztető tünetekkel különítették el George Russell edzőjét. A Williams a megismételt tesztek eredményeire vár.

El kellett különítenie magát a Williams-versenyző George Russell személyi edzőjének az Emilia-Romagna Nagydíját megelőző csütörtökön. Aleix Casanovas enyhe légúti problémákkal küzd, amik a koronavírus tünetei is lehetnek, ezért elővigyázatosságból nem lép kapcsolatba senkivel, amíg nem tisztázódik, megfertőződött-e.

A Williams közleménye szerint Casanovas legutóbb a Portugál Nagydíj vasárnapján találkozott Russell-lel. A héten mindketten átestek a futamot megelőző soros vírustesztjükön, és első eredményük negatív lett. Pénteken viszont mindkettejüknél megismétlik a tesztet – csak ezután dől el, bebocsátást nyerhetnek-e az imolai paddockba.

A grove-i istálló megerősítette, egyetlen dolgozójuknál sem mutattak ki fertőzést, és Casanovas nem is került kapcsolatba a csapat tagjaival, így több személy elkülönítésére nem volt szükség.

„Miután légzőszervi tüneteket mutatott a reggel, a Williams megerősíti, hogy George Russell edzőjét ma elkülönítették, összhangban az FIA iránymutatásaival. A COVID-19-es teszt, amit tegnap (szerdán) végeztek el, negatív eredményt hozott, ennek ellenére további tesztet hajtanak végre nála elővigyázatosságból pénteken, a paddockon kívül, mielőtt további lépéseket tesz az FIA” – írta közleményében a Williams Casanovasról.

Russell kapcsán hozzátették: „(Casanovas) nem volt kapcsolatban George-dzsal a portugáliai futam napja óta. George kedden vetette alá magát a tervezett COVID-19-tesztjének, hogy beléphessen Olaszországba. Ez negatív eredményt hozott. A pályán pénteken újra tesztelni fogják, a csapat bevett tesztprogramjának megfelelően.”

A rendhagyó imolai versenyhétvége eseményeinek közvetítési időpontjai.

Russellnél egyelőre tehát nem merült föl a fertőzés gyanúja. A Williams ugyanakkor felkészült minden eshetőségre. Állandó tartalékversenyzője Jack Aitken, aki pénteken szintén Imolában lesz. A F2-es mezőny brit tagja korábban már vezette a Williams autóját, az idei Stájer Nagydíj pénteki első szabadedzésén.

Az F1 a Portugál Nagydíj péntekjén 8 pozitív teszteredményt jelentett, az azt megelőző 7 napban összesen 3051 tesztet hajtottak végre. A versenyzők közül eddig Sergio Pérez és Lance Stroll kapta el a koronavírust, futamot előbbinek kellett csak kihagynia miatta. A vírus a csapatok közül eddig a Mercedes és a Renault versenyre utazó személyzeténél jelent meg.

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak