×

Meglepett Gasly: Vettelt előléptette a Red Bull a győzelme után…

Meglepetten vette tudomásul az új szerződést kapó Pierre Gasly, hogy még csak fel sem merült az újbóli előléptetése a Red Bullhoz.

Motor Racing - Formula One World Championship - Emilia Romagna Grand Prix - Preparation Day - Imola, Italy Pierre Gasly (Fotó: XPB)
Egész évben remekül teljesít az Alpha Taurinál Pierre Gasly. Amióta a Red Bull tavaly augusztusban visszaküldte az első csapatától, újra kivirágzott. Élvezi a csapattal a közös munkát, fekszik neki az autó, és hétvégéről hétvégére a maximumot hozza ki belőle. Számos top 10-es eredménnyel bizonyította már, hogy mire képes, de legnagyobbat kétségkívül a monzai futamgyőzelme szólt, ami után fölerősödtek a találgatások arról, hogy a Red Bull akár újra megfontolhatná az alkalmazását, és a gyengélkedő Alexander Albon helyére ültethetné őt 2021-től.

Az energiaitalosok vezetői ehhez képest Portugáliában jelezték, szóba sem jöhet az újbóli helycsere a két versenyző között, a héten pedig már be is jelentették, hogy Gasly 2021-ben is az Alpha Tauri versenyzője lesz.

A francia Imolában elismerte, furcsállja, hogy még csak esélye sem volt visszatérni az első csapathoz. „Nem vagyok csalódott, csak meglepett. Tizennégy évvel ezelőtt Seb (Vettel) nyert egy futamot a Toro Rossóval. Én vagyok a másik versenyző, aki nyert velük. Sebet a Red Bullhoz vitték, és négyszeres világbajnok lett velük. Be kell valljam, kissé meglepett, hogy engem még csak számításba sem vettek. Két dobogóm van a Toro Rossóval, és szerintem az idei szezonban is jól teljesítek. Én egyetlen dolgot tehetek: jól teljesítek, hogy megkapjam az esélyt a jövőben” – nyilatkozta.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)Hozzátette, rágódni nem fog a történteken. „Nem igazán szeretnék többet gondolkodni ezen. Úgy kell teljesítenem, ahogyan tudok, az Alpha Tauriért. Boldog vagyok itt, csak erre a hétvégére összpontosítok, próbálom a lehető legjobb eredményt elérni a csapatért.”

A versenyző elárulta, a Red Bull már jó előre közölte vele, hogy nem jöhet számításba Albon potenciális utódjaként. „Megvan a stratégiájuk, és ez rajtuk áll. Ha jobb választ akarnak, akkor jobb őket kérdezni. Számomra már elég régen egyértelművé tették, hogy ezzel a csapattal maradok, és nem vagyok csalódott emiatt. Jó szinten teljesítek, képes vagyok megmutatni, mit tudok, megmutathatom a gyorsaságomat, a képességeimet. Huszonnégy vagyok, a célom, hogy az F1 csúcsán küzdjek, a bajnoki címért. De pillanatnyilag csak teljesítenem kell, a legjobb munkát végezni a csapatért. Nem vagyok csalódott, örülök, hogy újabb évet tölthetek az Alpha Taurival, és továbbra is mindent megteszek értük.”

A rendhagyó imolai versenyhétvége eseményeinek közvetítési időpontjai.