Musorujsag
Élő Eredmények

Norris személyes üzenetben is elnézést kért Hamiltontól

Norris személyes üzenetben is elnézést kért Hamiltontól

RaceFans
Lando Norris egy személyes üzenetben is elnézést kért Lewis Hamiltontól a Portugál Nagydíj után, a honfitárs rekorddöntése kapcsán tett megjegyzéseiért, amiket utólag már ostobának és meggondolatlannak tart.

Mint a mezőny legtöbb versenyzőjének, a portimaói verseny után Norrisnak is kikérték a véleményét Hamilton rekorddöntéséről (a brit most előzte le Michael Schumachert a futamgyőzelmek örökranglistáján), ő pedig megjegyezte, ez semmit sem jelent neki, riválisa pedig olyan autóban ül, amivel mindent versenyt meg kellene nyernie, és csak egy-két pilótát kell legyőznie.

Másnap közösségi oldalán már elnézést kért honfitársától, valamint Lance Strolltól, akit ütközésük után szintén kritikával illetett. A téma természetesen az imolai sajtótájékoztatón is szóba került, ahol Norris azt is elárulta, egy személyes üzenetben is elnézést kért honfitársától.

„Nagyon tisztelem az elért eredményét” – kezdte. „Csak nem ezeket a szavakat választottam a kontextusba helyezéshez. Lewistól is elnézést kértem, küldtem neki egy üzenetet. Nem tudom, tudott-e akkor a megjegyzésről, de nem akartam rosszat mondani, vagy rossz fényben feltüntetni őt. Tisztelem azért, amit elért, amit tett. Bárhogy is, ez hihetetlen eredmény. Csak én nem fogalmaztam annak megfelelően, amit át akartam adni. Elnézést kértem, és most túlléphetünk” – magyarázta.

Lando Norris (Fotó: XPB)

A bocsánatkérés kapcsán megjegyezte, senki sem gyakorolt rá nyomást, ő maga döntött úgy, hogy üzenni fog Hamiltonnak. „Magamtól tettem. Senki sem gyakorolt rám nyomást, nem mondtak ilyesmit. Reggel felkeltem, megnéztem a közösségi médiát, és láttam, hogy több a negatívum a megjegyzéseimmel kapcsolatban, mint a pozitív. Sosem akartam, hogy így kerüljön kiemelésre, főleg nem akartam Lewis ellen szólni. Láttam, hogy mennek a dolgok, és rosszul éreztem magam, mert senkit sem akarok megszégyeníteni. Tisztelem a versenyzőket” – fogalmazott.

„Szóval úgy döntöttem, közölni fogok egy bocsánatkérő üzenetet, és Lewisnak is írtam egy küldök egy külön üzenetet is Lewisnak, hogy rendbe hozzam a dolgokat” – folytatta, majd ígérte, a jövőben igyekszik jobban odafigyelni arra, mit mond, és arra is, hogyan fogalmazza meg mondanivalóját.

„Bármennyire is szeretek hangot adni a véleményemnek, és ezt több módon is megtettem, lehet egyszerűen nem megfelelően fogalmaztam meg, amit mondani akartam. De megvn a saját véleményem, amit egyesek nem fognak kedvelni, de ilyen a világ. Ugyanakkor sok módja van annak, hogy az ember megszólaljon, és az embereket a szavait más kontextusba helyezhetik, amiben rosszabbnak tűnnek, mint amilyenek. Manapság könnyű bármit kiragadni, mindkét irányból, de ilyen a világ 2020-ban. Megfelelően kell fogalmazni, ezt most megtanultam. Valószínűleg fogok még hibázni a jövőben, de próbálok majd helyesen cselekedni” – zárta gondolatát.

A rendhagyó imolai versenyhétvége eseményeinek közvetítési időpontjai.
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak