×

Pérez nem második számúnak menne a Red Bullhoz

A csapattal szóba hozott Sergio Pérez kijelentette, valóban a Red Bull az egyik opció számára a 2021-es szezonra, abban az esetben pedig, ha szerződést kap a bikásoktól, biztos, hogy nem másodikszámúként kezd majd Max Verstappen mellett.

XPB_1066095_HiRes Sergio Pérez (Fotó: XPB)
Ha minden az eredeti tervek szerint haladt volna, Pérez jövőre az Aston Martinná alakuló Racing Point versenyzője marad, a csapat azonban érvényes szerződése ellenére menesztette, hogy helyet csináljon Sebastian Vettelnek. A mexikói ezt követően többször jelezte, mindenképpen szeretne az F1-ben maradni.

Ami a lehetőségeit illeti, egyre több ajtó zárul be előtte, a napokban ugyanis az Alfa Romeo és a William is jelezte, megtartja jelenlegi versenyzőit. A legjobb opció, vagyis a Red Bull-ülés még elérhető számára, a sajtóban pedig többször fölmerült, kapcsolatban is áll a csapattal.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)Hogy a bikások anyacsapata az egyik lehetőség, azt az imolai hétvége előtt ő maga is megerősítette (korábban a csapattal kapcsolatban kijelentette, ha szerződést kínálnak neki, ő azt gondolkodás nélkül elfogadja). „Nem zárom ki a Red Bullt. Addig, amíg nem erősítették meg, kié lesz a második ülésük, ez is egy lehetőség. De vannak más opciók is a következő évre” – mondta.

A másik opció az F1-en belül a Haas lehet Pérez számára, ahol továbbra sem tettek bejelentést arról, kikkel vágnak neki a 2021-es szezonnak (az már biztos, hogy jelenlegi versenyzőiktől, vagyis Romain Grosjeantól és Kevin Magnussentől búcsút vesznek az év végén).

Amennyiben a Red Bull-vonal lenne a nyerő, fölmerült Pérez jó második számú lenne Verstappen mögött, hiszen stabilan szerzi a pontokat. Ezzel kapcsolatban leszögezte, ha szerződést kapna, biztos nem második számúnak menne a bikásokhoz, és feltehetőleg ők sem azért hívnák. „Nem igazán gondoltam még erre. Nem hiszem, a pályán osztják a második számú szerepet. Meglepne, ha rögtön azt mondanák, második számú vagyok, bár természetesen nem tudom, hogyan mennek a dolgok a Red Bullnál” – fogalmazott.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)