Musorujsag
Élő Eredmények

2021-ben debütál az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíj

2021-ben debütál az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíj

Ministry of Sport/Twitter
Szaúd-Arábia kormánya bejelentette, 2021-ben Forma–1-es versenyt fog rendezni – története során először.

A Forma–1 múlt hét elején megejtett találkozója után kiszivárgott a hír, hogy 2021-re egy 23 futamos versenynaptárral készül a királykategória, benne egy újonnan bekerülő országgal, Szaúd-Arábiával. A sorozat hivatalos naptártervezete egyelőre még nem került ki, ám a szaúdi sportminisztérium csütörtökön közzétett egy videót, amelyből egyértelművé vált, hogy jövőre vendégül látják a Forma–1-et.

Hivatalos bejelentést még nem tettek a szervezők, de már arra sem sokat kell várni. A tervek szerint magyar idő szerint 15 óra után tárják a nagyközönség elé a részleteket az új futamról.

Információk mindenesetre már kiszivárogtak a tervekről. Miközben az arab ország hosszú távon a Quiddiya-projekt keretében egy Rijád közelében fekvő városrészen tervez ultramodern F1-es pályát (és szórakoztató komplexumot) építeni, az addig hátralévő időszakban utcai futamot rendezhet, mégpedig Dzsidda városában. Az ország második legnagyobb települését az F1 eredetileg csak átmenetileg tervezte a programba emelni, amíg az új helyszín el nem készül. Most viszont úgy fest, hogy az ottani projekt csúszásával Dzsidda több nagydíjat is szervezhet.

Az újonnan debütáló futam a hírek szerint jövő novemberi időpontot kap az F1-es naptárban. 2021-ben ezzel  Szaúd-Arábia lesz a második debütáló ország a bajnokságban Vietnám után. Hanoi versenyét idén a koronavírus-járvány miatt kellett törölni, ám úgy tudni, hogy a helyszín a 2021-es menetrendnek is a részét képezi, igaz, egyelőre még csillaggal megjelölve.

 

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak