×

Képgaléria: száguldás két kontinens között, F1-es Red Bullokkal!

Két kontinens között, a Boszporusz-hídon átszáguldva vezette föl Alexander Albon és Pierre Gasly a Red Bull 300. F1-es nagydíját Törökországban.

SI202011110240_news Fotó: Red Bull
A koronavírus-járvány óta kénytelen volt visszafogni magát az extrém marketingkampányairól híres Red Bull. Idén eddig se F1-es autóval megejtett havas szánkázást nem láthattunk tőlük, még csak egy óriáskerékre, de még egy felhőkarcolóra sem tették föl versenyautóikat, és űrsétákról vagy Marsra lépésről sem adtak hírt. A Török Nagydíj hetében viszont valami azért visszatért a márka régi szokásaiból: Alexander Albon és Pierre Gasly már a hét elején Isztambulban tűnt föl, mivel komoly reklámfeladataik voltak.

A Red Bull divatmárkája, az Alpha Tauri hivatalosan most nyitotta meg a törökországi üzletét, és a két fiatal versenyzőt a márka nagyköveteként hívták meg e megnyitóra – valamint hogy F1-es autóba pattanva egy kis figyelmet generáljanak az eseménynek. Két aktuális színekre (egyik a Red Bull, másik az Alpha Tauri fényezésével ment) festett Red Bull RB7-est vittek nekik a helyszínre, amivel bejárták Isztambul jellegzetes helyeit, látványosságait, majd áthajtottak az Európát Ázsiával összekötő Boszporusz-hídon.

Fotó: Red BullA két autó előbb a Galata-hídon suhant végig, aztán az Aranyszarv-öböl mentén Isztambul óvárosa felé vette az irányt, ahol többek között Ahmed szultán mecsetje szolgált impozáns háttérként a két F1-es gépnek. Albon és Gasly Isztambul Arnavutköy városrészen is áthaladt, majd az Eurázsiai Alagúton keresztül a Boszporusz-híd felé vették az irányt, hogy átszáguldjanak egyik kontinensről a másikra.

Fotó: Red Bull„Mindig különleges F1-es autót vezetni egy jellegzetes városrészen. Hihetetlen volt áthajtani a Boszporusz-hídon, és belegondolni, hogy egy szempillantás alatt átjutok az egyik kontinensről a másikra” – mondta a rendhagyó útjáról Gasly.

„Közutakon F1-es autót vezetni mindig kihívás, de élvezetes is, hiszen olyan helyeken mentünk, ahol normál esetben nem lenne lehetséges” – fogalmazott Albon. „A Forma–1 isztambuli visszatérése klassz hír a sportág számára, és a városi túra számomra remek bemutatója volt Törökországnak, hiszen még sosem jártam itt korábban. A Boszporusz-hídról elképesztő a kilátás, és egy F1-es autóból nézni ezt igazán óriási volt. De a legjobb az volt, hogy két kontinens között hajthattunk át. Ennél hatásosabban nem is lehetett volna visszhangot kelteni az Alpha Taurinak a törökországi induláshoz.”

Fotó: Red BullA Red Bull a legutóbbi, 2011-es Török Nagydíj győzteseként tér vissza a hétvégén Isztambulba, ráadásul ez lesz a csapat F1-es történetének 300. versenye. „Az Istanbul Park nagyon lenyűgözött, amikor gyerekként az F1-et néztem, különösen a nyolcas kanyarja, ami az F1 egyik legemblematikusabb kanyarja. Egészen lenyűgözőnek tűnik, és már alig várom, hogy ott versenyezzek a csapat háromszázadik futamán. Komoly mérföldkő ez, és bízom benne, hogy szép eredménnyel tudjuk megünnepelni vasárnap.”

Albon számára létkérdés is lenne egy jó eredmény. Az előző két hétvégén nullázott, így erősen lerontotta az esélyét arra, hogy új szerződést kapjon a Red Bulltól 2021-re. A versenyző ideje fogytán, a csapat egyre közelebb kerül a végső döntéshez.

Képgaléria:

Fotó: Red Bull