Musorujsag
Élő Eredmények

Már temették, most mégis megmenekül Interlagos F1-es futama

Már temették, most mégis megmenekül Interlagos F1-es futama

Racefans, The Race
Hiába tűnt úgy, hogy az F1 elveszíti Interlagost, most úgy fest, hosszú távra bebiztosíthatja helyét a Brazil Nagydíj megszokott helyszíne a naptárban.

Pár hónappal ezelőtt napvilágot látott egy Chase Carey F1-elnök által írt levél, melyet a riói városi vezetőknek címzett, és melyben arra figyelmeztette őket, hogy megállapodást kötöttek 2021-es Brazil Nagydíj megrendezésére egy új pályán. A dokumentumból kiderült, a királykategória költözni tervezett Interlagosból. A héten közzétett naptártervezetben viszont mégis a Sao Pauló-i pálya neve szerepelt.

A riói pályaprojekt időközben megakadt (vagy valójában soha el sem indult), és a friss hírek most már arról szólnak, hogy az ottani verseny ügye végleg elhalt. Ennek következtében Interlagos szerződéshosszabbítás előtt áll, annak ellenére, hogy az F1 amerikai vezetői megorroltak a szervezőkre annak kapcsán, hogy egy Bernie Ecclestone-nal megkötött szerződés hiányossága miatt évekig jogdíj fizetése nélkül, ingyen rendezhették meg a Brazil Nagydíjat.

Mindezt az F1 szóvivője nem erősítette meg, a helyi kormányzó és polgármester viszont elkotyogta, több évre terveznek aláírni az F1-gyel, vagyis 2021-es naptárbeli helyük nem átmeneti, hosszabb távon is ők tartják a Brazil Nagydíjat Rió helyett. A helyi vezetők szerint egy 2025-ig szóló ötéves szerződésről van szó, amit adott esetben további 5 évvel meghosszabbíthatnak.

Interlagos 1973-ban rendezett először nagydíjat, 1990 óta pedig az idei szezonig minden évben fogadta az F1-es mezőnyt. Az eredeti szerződése 2020-szal járt le, utolsó futamukat a világjárvány miatt kellett törölni.  Most úgy fest, akik a mára klasszikussá váló helyszín elvesztésétől tartottak, fellélegezhetnek. A versenyzők aligha bánják a fejleményeket, az ő körükben kimondottan népszerű a Carlos Pace nevét viselő pálya.

Borítókép: Az interlagosi célegyenes (Fotó: Alfa Romeo)

További tartalmak