Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc: Jó voltam a futam egy részén, de sz**, amikor számított!

Leclerc: Jó voltam a futam egy részén, de sz**, amikor számított!

F1
Dühös magára Charles Leclerc az utolsó körben elpuskázott dobogós helyezése miatt, de gratulált a helyette pezsgőző Sebastian Vettelnek.

Miközben Sebastian Vettel elképesztő első kört produkálva 6 pozíciót javított a Török Nagydíj elején, Charles Leclerc útja hátrafelé vezetett a futam elején. A 12.-ről visszacsúszott a 15. helyre, reménytelennek tűnt a helyzete. Aztán ahogyan a pálya száradt, és fölkerültek a köztes esőgumik, a monacói versenye életre kelt. Fokozatosan zárkózott fel, erős tempót diktált, merészen előzött, és az utolsó kerékcseréje megadta neki a lökést a nagy hajrára.

Leclerc egészen a harmadik helyig zárkózott föl, megelőzte Vettelt is, és a leintés előtt már Sergio Pérez sarkában járt. A dobogója biztosnak tűnt, de ő a legtöbbet akarta kihozni a versenyéből. Amikor az utolsó körben Pérez elkövetett egy kis hibát, a monacói támadást indított ellene a hosszú egyenesben, ám az utolsó kanyarkombinációba érve túl rövidet fékezett. Nem tudta időben lelassítani a Ferrariját, lecsúszott a kanyarról, és a második hely megszerzése helyett odadobta a harmadikat Vettelnek.

A leintés után Leclerc nem kímélte saját magát. „Az utolsó három kanyarban vesztettem el. Ennyi. A végeredmény az, ami számít. Jó voltam a futam egy részében, de sz**, amikor számított. Nagyon csalódott vagyok a negyedik hellyel” – jelentette ki dühösen. „Nagyon mérges vagyok magamra! Csak csalódottságot érzek.”

Emlékeztették, a 15. helyről zárkózott föl negyediknek a futamon, és összességében kiváló teljesítményt nyújtott, amivel igenis elégedett lehetne. „Igen, elégedett vagyok, ha arra gondolok, hogy tíz kör után húsz-harminc másodperccel voltam lemaradva azoktól, akikkel a végén küzdöttem. Ugyanakkor nem engedhetem meg magamnak a hibát három kanyarral a vége előtt. Nyilván pozícióért harcoltunk. A második hely volt a tét, és végül nem lettem dobogós a hibám miatt. Nagyon rossz érzés.”

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

A Ferrari szempontjából a hibájának nem volt jelentősége, hiszen így is, úgy is a 3-4. hely lett a csapaté. Leclerc két idei dobogója után most Vettel is pezsgőzhetett, így biztossá vált, nem köszön el Maranellótól top 3-as eredmény nélkül.

Leclerc nem hagyta szó nélkül csapattársa teljesítményét. „Gratulálok Sebnek! Ez az idei első dobogója. Nagyon nehéz szezon volt ez neki, és most végre megmutathatta, mennyit is ér!” – dicsérte a németet.

Borítókép: Charles Leclerc és Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak