Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen megúszta büntetés nélkül

Verstappen megúszta büntetés nélkül

FIA
A Red Bull versenyzője, Max Verstappen megúszta a büntetést, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) sportbírói vizsgálatot indítottak ellene annak gyanújával, hogy a Török Nagydíj alatt átlépte a boxutca kijáratát jelző fehér vonalat.

Már a közvetítés során láthattuk, a versenybírák vizsgálatot indítanak Verstappen ellen, mert látszólag érintett, vagy át is lépte a boxutca kijáratát jelző vonalat, ezt pedig a szabályok tiltják. A döntnökök aztán jelezték, csak a leintést követően vizsgálják majd ki a holland estét. Erre természetesen sort is kerítettek.

A vizsgálódás során pedig az összes rendelkezésre álló felvétel megtekintését követően sem találtak egyértelmű bizonyítékot arra, hogy Verstappen teljes egészében átlépte volna az említett fehér vonalat.

FIA logó (Fotó: XPB)

Ezért nem büntették a holland versenyzőt, aki tehát megtarthatja hatodik helyezését. Amennyiben az ilyenkor megszokott öt másodperces büntetést kapta volna, egy pozíciót veszített volna, vagyis visszakerül a csapattárs, Alexander Albon mögé.

A versenybírák a Haas-istállót sem szankcionálták Kevin Magnussen gyanított veszélyes kiengedése miatt. A dánt az egyik kerékcseréje után állította meg a csapat, mondván, úgy vélik, az egyik kerék nincs megfelelően rögzítve. Magnussen az üzenetet hallva azonnal megállt. A bírák később meghallgatták a csapat beszámolóját, és úgy határoztak, a kiengedés nem volt veszélyes.

A leintést követően egy harmadik esetet is kivizsgáltak: Nicholas Latifi és Romain Grosjean ütközését. Ezért a Williams kanadai újoncát vonták felelősségre, aki meg is kapta idei első megrovását ütközés okozása miatt (ha ebből három kigyűlik egy versenyzőnek, hátrasorolásos büntetést kap).

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak