Ocon úgy érzi, ez volt idei legjobb rajtja

A Renault francia versenyzője, Esteban Ocon úgy érzi, idei legjobb rajtját produkálta a Török Nagydíjon, ami feltehetően csak erről marad emlékezetes számára, hiszen hiába indult nagyszerűen, esélyei már az első körben elszálltak…

Ocon a hetedik helyről egészen a harmadik pozícióig jött előre a Török Nagydíj rajtjánál, előkelő pozícióját azonban rögtön elveszítette, a csapattárs, Daniel Ricciardo ugyanis – akaratán kívül – kiforgatta a pályáról. És ha ez még nem lett volna elég, később a kilences kanyarnál a szintén hátracsúszó Valtteri Bottas is ütközött vele…

Ennek következtében a tervezettnél korábban kellett kereket cserélnie – az ütközés hatására defektet kapott –, és újfent a mezőny végén találta magát. Esélyei tehát a látványos start után hamar elszálltak.

Esteban Ocon rajtja (Fotó: XPB)„Sajnos ez egy nagyon nehéz futam volt számunkra” – kezdte a fiatal versenyző, aki végül tizenegyedikként (tehát épp a pontzónán kívül) ért célba. „A rajtnál kilőttünk, ez zseniális volt, valószínűleg ez volt a legjobb rajtom a szezon során. Aztán kétszer is eltaláltak, ezzel pedig el is veszítettem az esélyét annak, hogy a jó pontszerző helyekért harcoljak” – tette hozzá.

„Az első kanyarban balszerencsés voltam. Harmadik vagy negyedik voltam, aztán kipörögtem, miután Lewis (Hamilton) közel került Danielhez, ő pedig eltalálta az autóm hátulját. Újra nekivágtam, és még mindig egész jó állapotban voltam, majd Valtteri eltalált a kilencesnél, miután elmérte a féktávot. Szóval kétszer megtörtént ugyanaz, egymás után. De a másodiknál defektet kaptam, ki kellett állnom és akkor már az egész verseny elszállt” – magyarázta.

Ami a folytatást illeti, a francia úgy érzi, sikerült jól fölzárkóznia, erre pedig büszke is, noha végül nem fért be a legjobb 10 közé. „Noha nem volt biztonsági autó, vagy bármi hasonló, a 11. helyre jöttem vissza elég messziről. Tehát a tempónk jó volt. Ezzel az autóval most ott lehettünk volna a legjobb ötben, vagy erős pontokat szerezhettünk volna. Csak mostanság peches vagyok. De most már a következő futamra gondolok” – fogalmazott.

Valtteri Bottas és Esteban Ocon ütközése (Fotó: XPB)