Musorujsag
Élő Eredmények

Vettel: Sokszor a fiatal önmagamat látom Leclerc-ben

Vettel: Sokszor a fiatal önmagamat látom Leclerc-ben

FIA
Sebastian Vettel elmondta, mivel fogja megvigasztalni a dobogó az utolsó körben elbukó Charles Leclerc-t, és egyértelművé tette, a Ferrarin belüli eltérő helyzetük miatt nem neheztel rá.

Hosszú idő óta először az időmérő edzésen és a versenyen is le tudta győzni Charles Leclerc-t Sebastian Vettel. A Török Nagydíjon az utolsó kör döntött kettejük között. A monacói elfékezte magát az utolsó kanyarkombináció féktávján, és ezzel nemhogy a célba vett második helyet nem szerezte meg Sergio Péreztől, a harmadikat is átadta Vettelnek.

A fiatal tehetség nagyon dühös volt magára a versenyt követően, de közben megjegyezte, örül annak, hogy nehéz szezonjában Vettel végre dobogóra állhatott, és „bizonyítani tudta, mennyit ér”. A futamot követő sajtótájékoztató megmutatta, a két csapattárs között a tisztelet kölcsönös.

Vettelt elárulta, Leclerc-ben saját fiatal önmagát véli fölfedezni. „Törökország különleges hely számomra, hiszen itt indult minden” – utalt a 2006-os Török Nagydíj pénteki edzésnapjára, amelyen először vett részt versenyzőként egy F1-es nagydíjon, a BMW-Sauber színeiben. „Talán nem itt ér véget minden, de ettől még ha visszatekintek sok évvel ezelőttre, és arra gondolok, hogy Charles a csapattársam, gyakran látom benne magamat is. Sokkal fiatalabb, nagyon gyors.”

Charles Leclerc (Fotó: Ferrari) Charles Leclerc (Fotó: Ferrari)

„Még nem volt alkalmam beszélni vele, de ha majd lesz, elmondom neki, hogy, hogy tulajdonképpen nem számít, hogy dobogón állt-e vagy sem, mivel olyan sok év áll még előtte, annyi dobogós helyezés vár még rá. Ebben biztos vagyok. Most biztosan mérges, mert elkövetett egy hibát, és elbukta a dobogót, amihez közel járt. De mint mondtam, a nagyobb kép szempontjából ez talán nem fontos” – vigasztalta kollégáját.

Kiemelte, az, hogy neki mennie kellett a Ferraritól, miközben Leclerc tulajdonképpen átvette a helyét a csapaton belül, nem határozza meg a kapcsolatukat. „Vagyok elég érett ahhoz, hogy ne hagyjam ezt a dolgot felforrósodni és közénk állni. Én örülök mindannak, amit elér és a jövőben el fog érni, mert jó gyerek. Ez most egy nagyon nehéz verseny volt, és szerintem mindannyian közel kerültünk ahhoz, hogy teljesen elveszítsük az irányítást a verseny valamely szakaszán. Persze különösen fájó, amikor ez az utolsó körben történik.”

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak